Dat ging ff mis: ‘Ik was het afzwemmen van mijn dochter vergeten’

04.11.2023 06:38
dat ging ff mis afzwemmen vergeten Beeld: Getty Images

Elke maand vertelt een moeder over het moment in het moederschap waarop het even he-le-maal misging.

Cathelijne (33), gescheiden, moeder van Bob (10) en Fay (9).

“Waar en hoe het exact fout is gegaan? Geen idee. Sowieso was het aan mij te wijten. Dubbele afspraken, vergeten cadeaus, ingelaste studiedagen die ik heb gemist: story of my life. Ik ben een echte chaoot. Maar niet eerder maakte ik zo’n blunder. Een die mijn dochter Fay én mijn ex-man me nog steeds kwalijk nemen.

Afzwemmen

Op zaterdagochtend om elf uur moest Fay afzwemmen. Dat had ik keurig in mijn agenda opgeschreven en ook doorgegeven aan mijn ex, zijn ouders en die van mij. Fay was na anderhalf jaar ploeteren van badje naar badje super trots op de uitnodiging en verheugde zich op het festijn. Maar die bewuste zaterdag waarop alle kindjes uit haar groep met toeters en bellen voor publiek mochten afzwemmen, waren wij er niet bij.

Om 11.01 uur kreeg ik een appje van mijn vriendin Lonneke: waar we waren? Eh, nou in de Ikea, vijftig kilometer verderop, hoezo? Nou hierom: Lonneke stuurde een foto toe van ongeveer twintig enthousiaste kindjes in badkleding op startblokken. Precies dáár had mijn dochter dus ook bij moeten staan. Maar die zwom op dat moment in de ballenbak.

Lees ook – Memo gemist: ‘Ik vergat mijn dochter op te halen van school’ >

Kortsluiting

Het liefst wilde ik me met haar in die bak onderdompelen van ellende. Zeker toen ik het Fay moest vertellen, die nietsvermoedend naar me toe huppelde. Ze was intens verdrietig. Daar hielpen ook geen troostende softijsjes, broodjes hotdog of Zweedse balletjes meer tegen. Eenmaal thuis bleek dat ik het voor de week erna had opgeschreven. Geen idee waarom. Kortsluiting in mijn hoofd, denk ik.

“Diepbedroefd was ze; ijsjes of hotdogs hielpen niet meer”

De badjuf was coulant: al een paar dagen later kon Fay ook afzwemmen, tijdens een privéles. Op zich prima, maar ik vergeet nooit meer dat sippe gezichtje toen ze haar A-diploma uitgereikt kreeg. Zonder haar vriendjes en alleen voor haar eigen ouders.”

In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.