bikinimoeder stoma

Je hebt een stoma, een flubberbuik of één borst en gaat lekker in bikini naar het strand. “Ik blijf echt niet in de caravan zitten, ben je gek.”

Linda Koeleman (29) is verloofd met Bas (32) en moeder van Dax (2)

“Als kind had ik altijd buikpijn, diarree en nul energie. De ziekte van Crohn, hoorde ik op mijn zestiende. Ik kreeg regelmatig nieuwe medicijnen, maar niets werkte.
 

Stoma

Op mijn 24ste begon mijn arts voorzichtig over een stoma. Mijn grootste nachtmerrie. Ik vond het een vies zakje, iets voor oude vrouwen. Onzin, weet ik nu, maar destijds wilde ik er niets eens iets over lezen. Toch was een stoma vier jaar geleden mijn enige uitweg: het was dat of doodgaan.

In het begin schaamde ik me. De buikpijn was weg, maar ik droeg wijde kleren om het zakje te verhullen. Ik ging in therapie om mijn stoma te leren accepteren. Dat hielp. Nu wil ik nooit meer zonder. Ik voel me eindelijk gezond en heb energie voor tien.
 

Lees ook
COLUMN ANKE: Hoezo niet in bikini als je moeder bent? >

 

Als zij het kan

Ik durfde pas in bikini sinds ik op Facebook een foto zag van een meisje met twee stoma’s. Bij een zwembad. Haar bericht ging viral en de reacties waren louter positief. Als zij het kan, kan ik het ook, dacht ik. De allereerste keer bleef ik zo lang mogelijk op mijn strandbedje liggen. Toen ik opstond om een ijsje te halen, keek niemand. Ik heb misschien één keer meegemaakt dat iemand zo lang staarde dat het ongemakkelijk werd.

Een stoma heeft ook voordelen. Ik kan uren surfen en hoef nooit op onhandige momenten naar de wc. Mijn zoontje weet niet beter. Hij vindt het doodnormaal: hij poept uit zijn billen, mama uit haar buik.”
 

De hele portrettenserie staat in het Kek Mama Zomerboek 2018.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

BN'er-moeders op Instagram

Van afkoelen in het zwembad tot popcorn smokkelen: deze bekende moeders waren er op Instagram maar druk mee. Wij hebben de leukste Instagramposts van BN'er-moeders van afgelopen week voor je op een rij gezet.

Samen op tour


Handig, zo'n buik


Dat kan natuurlijk ook

 

Popcorn naar binnensmokkelen bij de filmhallen! #bioscoop #winnietbepooh #zohardgegierdvanhetlachensamen

Een bericht gedeeld door Bridget (@bridgetmaasland) op


Lievelingssnurk


Lief

 

My heart is perfect because you are inside...

Een bericht gedeeld door Nicolette Kluijver (@nicolettekluijver_) op


Even afkoelen

 

Normally I don’t sit in food.

Een bericht gedeeld door Chantal Janzen (@chantaljanzen.official) op


Dierenvriend


Lees ook
Dit plaatsten BN'er-moeders deze week op Instagram >

 

Ouders groeien ook

 

Werken & moederschap, niet altijd een makkelijke combinatie. Ik krijg vaak de vraag of ik me schuldig voel naar Scottie toe. Of jawel, de opmerking: waarom zou je werken, je hebt het financieel toch niet nodig? Ten eerste: waarom worden deze vragen altijd gedropt bij werkende vrouwen en vrijwel niet bij werkende mannen? Ten tweede: werken hoeft toch niet uitsluitend met geld te maken te hebben? Er zijn mensen die gewoon heel blij worden van wat ze doen. Die hebben het óók emotioneel nodig. Ambitie zit al van jongs af aan in mij. Ik móet werken. Ik wíl ondernemen. En ook wil ik altijd op mijn eigen benen kunnen staan. Dat geeft mij rust en de vrijheid mijn leven in te richten hoe ik dat wil. En dat verdwijnt bij mij niet ineens met de komst van een kleintje, al zoek ik dan natuurlijk ook naar een nieuwe balans om het allemaal zo goed mogelijk invulling te geven. Omdat ik óók genoeg tijd met haar wil hebben. Dus nee, me schuldig voelen over hoe ik het aanpak doe ik niet. Geloof ik kan je op tig manieren een goede moeder zijn, of je nu fulltime werkt, fulltime moeder bent of alles ertussenin. We proberen allemaal datgene te doen waarvan we denken dat het het beste is voor onze kindjes. En ik hoop op deze manier een voorbeeld voor mijn dochter te kunnen zijn. Vanmorgen las ik een gedicht van Joyce Maynard wat dat gevoel mooi omschreef: It's not only children who grow. Parents do too. As much as we watch to see what our children do with their lives, they are watching us to see what we do with ours. I can't tell my children to reach for the sun. All I can do is reach for it, myself. ☀️ #dusdat #ennuqualitytime #moederschap #succesvolondernemen #HappyLife365

Een bericht gedeeld door Kelly Weekers (@kelly_weekers) op


Stoer

 

♡ - voor @palavershop fotografie @annamariejanssen

Een bericht gedeeld door Romy Boomsma 🌿 (@romyboomsma) op


Ze kijkt wel blij

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

Actrice Liza Sips bevallen van dochter Charlize

Liza Sips is bevallen van een dochter. 'Welkom lief, klein meisje. Intens gelukkig en onbeschrijfelijk trots op onze Charlize Helena Manheim', schrijft de actrice bij de allereerste babyfoto op social media.

Liza en haar vriend Ralph hebben al een zoontje. Jonah werd in april 2016 geboren.

 

 

Lees ook
9x bevallingsfoto's waar je stil van wordt >

 

Zwangerschapstest

In januari maakte Liza bekend dat ze opnieuw zwanger was. Ze deelde een foto op Instagram en maakte ook nog een video van hét moment dat ze een zwangerschapstest deed.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >