‘Ook met één kind kan de quarantaine zwaar zijn’

06.05.2020 22:04
quarantaine_met_een_kind

Blogger Mary Beth Charles krijgt vaak te horen dat ze het makkelijk heeft met ‘maar’ één kind. Voor al die mensen heeft ze nu een boodschap: ‘Ook voor mij kan de quarantaine pittig zijn.’

Mary’s zoon is bijna vier en hangt sinds de coronamaatregelen voortdurend aan haar been. ‘Hij klimt bovenop me als ik ga zitten, hangt aan me als ik probeer te koken en wordt ’s nachts ineens heel veel wakker’, schrijft ze.

 

Afleiden

‘Zodra ik ergens aan begin waar hij niet bij betrokken is, piept, zingt, springt en doet hij er alles aan om me af te leiden.’ De blogger neemt het haar zoon niet kwalijk – hij heeft haar in deze tijd immers hard nodig – maar zwaar is het wel.

 

Lees ook
Kimberley Klaver schrijft openhartige column over quarantaine: ‘C’est la fucking vie’ >

 

Koesteren

Het liefst zou Mary deze momenten met haar kind willen koesteren, maar soms lukt dat niet. ‘Het doet me denken aan die keren dat mensen kort na de geboorte van mijn zoon riepen dat ik er maar ‘enorm van moest genieten’, omdat de tijd zo snel gaat.’ Daarbij ergert ze zich groen en geel aan iedereen die in deze tijd ineens de beste versie van zichzelf probeert te worden. ‘Ik zou graag iets nieuws willen leren of dagelijks willen trainen, maar ik heb een kleuter die nu altijd bij me is. En ik ben kapot.’

Bron: Scary Mommy

 

Neem nu een abonnement op Kek Mama en profiteer van een geweldige aanbieding: 8 nummers én een Studio Noos-tas voor maar € 49,95!