Kimberley Klaver schrijft openhartige column over quarantaine: ‘C’est la fucking vie’

02.04.2020 08:50

Ze verheugde zich erop om weer te gaan werken, acht maanden na de geboorte van zoon Julius. Maar net als iedereen zit actrice Kimberley Klaver thuis in quarantaine. En dat is best een dingetje, schrijft ze in deze speciale column voor Kek Mama.

“Met een baby van acht maanden begin ik net weer een beetje mijn eigen leven op te pakken: na een lang verlof en veel tijd samen met mijn eerste zoon ga ik weer aan het werk. Fijn, want ik heb zin om naast het moederen ook weer van huis te gaan en nieuwe projecten op te starten. 

Mijn zoon Julius breng ik voor het eerst naar de opvang. Ik moet even wennen en check elk halfuur de update op de site. Julius heeft melk gedronken. Julius heeft een poepluier. Julius ziet een spiegel. Enthousiast stuur ik alle updates door naar onze familie-app, totdat ik geen respons meer krijg. 

 

Corona

Na een paar weken kan ik mezelf eindelijk uit die babybubbel trekken. Ik krijg vertrouwen in een fijne verdeling tussen moeder zijn en werken en voel me goed. Tot de opvang ineens dicht moet, mijn meetings worden afgezegd en events worden gecanceld vanwege corona. Natuurlijk is dat even schakelen, maar ik realiseer me maar al te goed dat ik niet moet zeiken. Gezondheid staat voorop en daarom zitten wij nu al twee weken in quarantaine. Best een dingetje, want ik ben zo gewend om op pad te gaan met Julius. Lange wandelingen, of op bezoek gaan bij andere moeders met kinderen en familie, zit er even niet in. Maar goed, dat geldt voor iedereen. C’est la fucking vie.

 

Lees ook
Kimberley Klaver over haar samengestelde gezin: ‘Je kiest nou eenmaal niet op wie je verliefd wordt’ >

 

Trekken aan tepels

Ik ren en kruip achter Julius aan, til hem 89 keer per dag weg van iets – in mijn ogen – levensgevaarlijks, slaap ’s nachts slecht door zijn nieuwe sprongetje en ben ‘m eindeloos aan het entertainen. Zelfs een ontspannen moment in bad aan het einde van de dag is al lang niet zo ontspannen meer. Want waar Julius het eerst heerlijk vond om op mij te liggen en te badderen, krijg ik nu de nodige trappen te verduren omdat hij met ferme kracht de borstcrawl (of iets wat daarop lijkt) oefent. 

Ook reuze vermakelijk in bad vindt hij het trekken aan m’n tepels. Vroeger zag ik een blik van blijdschap en rust zodra hij ernaar keek, maar nu ze niet meer dienen als toevoer van zijn melk zie ik vooral een blik van focus. Focus voor de brute aanval. Hoe kunnen die kleine handen toch zoveel kracht hebben? Soms vraag ik me af of ik niet moet investeren in drijvende neptepels voor in bad, want ik weet zeker dat ik niet de enige moeder ben die na het badderen met zere borsten rondloopt.

 

Mooie momenten

Ondanks dat het soms zwaar is, kennen deze weken ook intens mooie momenten. Zo zijn Julius’ grote broers en zus (die mijn man kreeg uit een eerdere relatie) om de week bij ons en onze zoon vindt dat geweldig. Net als ik, want zodra ik de kinderen observeer, zie ik dat ze in het nu leven. Ze handelen vanuit hun intuïtie en daar kunnen ‘wij grote mensen’ met al onze regels en schema’s een hoop van leren.

Daarom kijk ik nu heel bewust naar hoe we deze situatie mooier kunnen maken. We doen spelletjes. Ik drink flessen wijn met mijn man. We sporten in de tuin. Ik lees, discussieer en dans in de woonkamer. En ik kijk. Ik kijk vaak gewoon.

Ik hobbel achter mijn kind aan, corrigeer hem, geef hem aandacht en oneindige warmte. En hoe cliché het ook klinkt, hierdoor merk ik wat in deze gekke tijd pas écht belangrijk is: liefde. En misschien zo nu en dan wat tepelcrème.”

 

Kimberley Klaver (34) is moeder van Julius Laurens Alexander (8 maanden). Ze studeerde van haar 5e tot 15e aan de dansacademie van Lucia Marthas en later HBO Communicatie. Ze is bekend van Spangas, Vechtershart 1&2, co-host middagshow Q-Music en als programmamaker van Badgasten en Bekende Baasjes bij LINDA. TV. Ze woont samen met Michel, die drie kinderen heeft uit een eerdere relatie.
Tip: Samen met presentatrice Lauren Verster doet Kimberley in deze coronatijden op Instagram onderzoek naar de liefde. Twee keer per week geeft ze een update op haar Instagrampagina.

 

Meer Kek Mama? Neem nu een abonnement en profiteer van leuke aanbiedingen!