Vrouw uit ongenoegen over ouders die poepluier verschonen op vliegtuigtafeltje: ‘Ik moest overgeven’

29.05.2023 15:28
wasknijpers Beeld: Getty Images

Je staat er (als ouder) misschien niet om te springen, maar een huilende baby in het vliegtuig is haast onvermijdelijk. Gelukkig verlicht een koptelefoon de boel. Waarover de meeste reizigers het in elk geval eens zijn: luiers verschoon je op de vliegtuigtoiletten. Al geeft niet iedereen daar gehoor aan…

‘Ben ik een klootzak omdat ik een koppel vroeg te stoppen met het verschonen van hun baby’s luier middenin het vliegtuig?’ vraagt een vrouw op nieuwsplatform Reddit. Tijdens een urenlange vlucht zat ze achter een koppel met een baby. Omdat de vrouw van vliegen snel misselijk wordt, probeerde ze wat te slapen. Vanwege de huilende baby lukte dat niet, maar daar had ze alle begrip voor.

Verschonen op vliegtuigtafeltje

Minder blij was de vrouw met de ouders van het kind, die besloten een ‘extreem stinkende’ poepluier te verschonen. Niet op het toilet, maar middenin het vliegtuig. “Ze gebruikten het vliegtuigtafeltje als verschoontafel,” schrijft de vrouw. Inderdaad, het tafeltje waarop normaal je maaltijd geserveerd wordt. “We zaten achterin het vliegtuig, vlakbij de toiletten. Ik wist dat er een verschoontafel was, omdat ik na het ruiken van de luier moest overgeven in het toilet.”

Lees ook: ‘Weiger je naast een baby te zitten in het vliegtuig? Blijf dan lekker weg’

Schreeuwende moeder

Ondanks de vervelende verrassing besloot de vrouw haar mond te houden. Tot de ouders een paar uur later weer naar een schone luier grepen. “Ik vroeg of ze alsjeblieft naar het toilet konden gaan in plaats van iedereen in het vliegtuig bloot te stellen aan de geur,” gaat de reiziger verder. “De moeder begon tegen met te schreeuwen en zei dat ik geen idee had hoe stressvol het is om met een baby te reizen, wat klopt – ik heb geen kinderen.” Ze bracht een stewardess op de hoogte, die beaamde dat luiers alleen op het toilet verschoond mogen worden. Een paar minuten later riep de piloot dezelfde boodschap om. “De ouders keken heel geïrriteerd.”

Alleen maar bijval

Veel mensen sluiten zich bij de vrouw aan: kinderen moeten verschoond worden in de vliegtuigtoiletten. Punt. “Het is maar goed dat het vliegtuig tussen de vluchten door schoongemaakt wordt. Van het idee dat je moet eten of drinken van een tafeltje dat is gebruikt als verschoontafel moet ik kokhalzen.” Een ander schrijft: “Babyluiers stinken meer dan andere luiers. Mensen in een afgesloten ruimte op kilometers hoogte blootstellen aan die geur is gewoon misdadig.”

Lees elke maand de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste tips voor jou en je kids. Abonneer je nu op Kek Mama en krijg tot 45% korting.