Ongelofelijk: twee zussen bevallen tegelijkertijd in hetzelfde ziekenhuis

24.01.2021 10:22
twee zussen tegelijk bevallen ziekenhuis Beeld: Shutterstock

Tegelijkertijd zwanger zijn met je zus is al heel bijzonder, maar wat als je ook nog eens op hetzelfde moment bevalt? Het overkwam deze twee Amerikaanse zussen.

In april 2020 kwamen Ashley Carruth en Brittany Schille er achter dat ze allebei zwanger waren. De zussen scheelden slechts een paar dagen en hun uitgerekende data lagen dus heel dicht bij elkaar.

Op 14 december ging Brittany naar het ziekenhuis om de bevalling te laten inleiden. ‘Ik lag er nog maar een paar uur toen ik de stem van mijn zus plotseling in de gang hoorde’, vertelt ze.

Toeval of niet: zus Ashley stond óók op het punt om te gaan bevallen. ‘We keken elkaar aan en begonnen gewoon te brullen’, zegt Ashley. ‘Negen maanden lang heb ik me voorbereid op een bevalling zonder mijn zus, vanwege alle coronamaatregelen. En toen bleken we ineens allebei tegelijk in het ziekenhuis te zijn!’
 

Lees ook:
Deze foto’s wil je zien: dit stel kreeg een eeneiige vierling >

 

Gerustgesteld

Als jonge meisjes speelden ze al moedertje met hun poppen. ‘We wilden allebei moeder worden en nu gebeurde het op hetzelfde moment in het echt – zo onwerkelijk, maar ook heel geruststellend dat we bij elkaar waren’, zegt Ashley.

De zussen werden in aangrenzende verloskamers geplaatst en kregen ook dezelfde arts en verpleegsters aan hun bed. 
Ashley beviel als eerste, van zoon Cassius. Nog geen anderhalf uur later kwam de zoon van Brittany, Zander, ter wereld. Voor haar was het haar tweede kind, want zij had al een dochter.

Volgens de zussen kan het geen toeval zijn en heeft hun overleden vader er iets mee te maken: ‘Hij keek op ons neer en wist dat we elkaar nodig hadden. Hij heeft dit mogelijk gemaakt.’

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >