Onderzoek: vrouwen hebben liever behulpzame dan aantrekkelijke man

03.02.2016 14:20
Beeld: Pixabay Beeld: Pixabay

Ja zeg, natuurlijk kijken we graag een keer om als er een knappe man voorbij loopt. Toch is uiterlijk niet het belangrijkste. Uit nieuw onderzoek, gedaan door de Universiteit van Sunderland, blijkt namelijk dat vrouwen zich veel meer aangetrokken voelen tot een behulpzame man.

De onderzoekers legden ruim tweehonderd vrouwen steeds setjes met twee foto’s voor: één van een knappe man en één van een minder knappe man. Bij die foto’s kregen de vrouwen een korte uitleg over de betreffende heren. Bijvoorbeeld dat één van de twee een dakloze zag zitten en een kop koffie en een broodje voor hem kocht, terwijl de ander deed alsof hij druk met zijn telefoon bezig was en de dakloze straal voorbijliep.

Er moest vervolgens een cijfer worden gegeven. De mannen die niet behulpzaam waren, werden aantrekkelijk gevonden voor een onenightstand, de behulpzame mannen werden gezien als geschikt om een relatie mee te beginnen.

Volgens één van de onderzoekers een logische uitkomst: “In deze tijd willen vrouwen een partner voor de lange termijn, die in kinderen wil en kan investeren. Daarom hebben vrouwen een voorkeur voor mannen met wie ze een serieuze relatie kunnen aangaan.”