Niet volgens het boekje: ‘Ik gaf een anti-gender reveal party’

07.07.2024 18:19

Niet iedereen bewandelt de gebaande paden tijdens de zwangerschap of het moederschap. Sommige vrouwen kiezen er zelfs voor het juist helemaal niet volgens het boekje te doen. Rianne (29) heeft een hekel aan gender reveal party’s, maar deed toch alsof ze er een gaf.

Rianne (29): “De meeste vrienden en familie wisten wel dat ik gender reveal party’s stom vind. Ze waren dan ook behoorlijk verbaasd toen ze een uitnodiging van precies zo’n feestje kregen van mij. ‘Zullen de zwangerschapshormonen wel zijn’, dacht ze. Of ze vermoedden dat mijn vriend graag zo’n feestje wilde. Ze kwamen in ieder geval allemaal netjes opdagen.

Anti-gender reveal party

Wat ze niet wisten, is dat we een verrassing voor ze in petto hadden. Het was namelijk helemaal geen gender reveal party, maar een anti-gender reveal party. Daar kwamen ze pas achter toen we de taart doorsneden. Een groots aftelmoment, waarna iedereen verwachtingsvol naar de grote taart keek, die wij aansneden. De gasten verwachtten natuurlijk blauwe of roze vulling, maar de vulling was groen. Ook hadden we nog een aantal ballonnen die we doorprikten, maar daar zat paarse, gele en oranje confetti in. Onze gasten snapten er niks van.

Het geslacht bleef geheim

Uiteindelijk lieten we ze weten dat we het geslacht van onze baby helemaal niet zouden gaan onthullen. We wilden het zelf ook niet weten, pas bij de geboorte zouden we erachter komen. “Lieve baby, het maakt niet uit of je een jongen of een meisje bent. We houden nu al heel veel van je en kunnen niet wachten op je komst”, zo sloot ik mijn speech af. Ik zag meerdere familieleden een traantje wegpinken.

Zoon geboren

Alleen beide oma’s waren beteuterd dat ze die dag niet achter het geslacht zouden komen. Ze waren zo benieuwd. Een van de oma’s had zelfs een poule in het leven geroepen en zelf flink ingezet op een meisje. Wat ze toen nog niet wist, is dat ze behoed werd voor verlies. Afgelopen lente zijn we namelijk ouders geworden van een gezonde zoon.”

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.