Van haren tot glas: wat je vooral níet moet opzuigen met je stofzuiger

19.08.2022 14:12
stofzuiger

Pak je het liefst meteen de stofzuiger erbij als er ook maar iets op de grond slingert? Snappen we. Toch is het niet verstandig om het apparaat voor van alles en nog wat te gebruiken.

Want wist je bijvoorbeeld dat haren funest kunnen zijn voor je stofzuiger? Oké, de haren van Fikkie zuig je zo op, maar grote bossen en lange haren kun je beter opvegen. Ze gaan namelijk om de borstel zitten, met als gevolg dat de boel verstopt raakt.

Krassen

Ook grove voorwerpen zoals steentjes, schroeven en spijkers opzuigen is geen goed idee. Niet alleen omdat het kan blijven haken in de stofzuigermond, ook omdat het krassen kan geven op je vloer. En ligt je palet met oogschaduw in gruzelementen? Ga ook dan niet met de stofzuiger aan de slag: je drukt je make-up verder in de vloer en het kan smelten in de stofzuiger. En ja, dat zorgt juist voor nog meer troep.

Munten, bouwstof (je weet wel, die rommel die vrijkomt als je een gat in de muur boort) en glas zijn eveneens schadelijk voor je stofzuiger. Maar ach; gelukkig kun je die broodkruimels een etensresten van je baldadige dreumes wél veilig opzuigen.

Lees elke maand de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste tips voor jou en je kids. Abonneer je nu op Kek Mama en krijg tot 45% korting.