Nagellakheld Tijn Kolsteren (6) is overleden

07.07.2017 08:06
tijn-kolsteren-overleden

De zesjarige Tijn Kolsteren, die bekend werd door zijn nagellakactie bij Serious Request van 3FM, is afgelopen nacht overleden. 

Dat heeft de radiozender bekendgemaakt. 

 

‘Lak door Tijn’

Tijn, die leed aan hersenstamkanker, kreeg landelijke aandacht toen hij tijdens 3FM Serious Request 2,5 miljoen euro binnenhaalde door vanuit het Glazen Huis nagels te lakken. De actie werd door het hele land opgepakt en ook tientallen BN’ers gaven hun nagels een kleur en doneerden geld aan de stichting. Gisteren kreeg Tijn het nog voor elkaar om met zijn actie ‘Lak door Tijn’ 1 miljoen euro op te halen voor stichting Semmy, een organisatie die zich inzet voor meer onderzoek naar hersenstamkanker.

 

‘Een voorbeeld voor ons allemaal’

3FM laat op de radiozender weten: ‘Tijdens 3FM Serious Request in Breda hebben we Tijn mogen leren kennen als een lief en speels mannetje met een bijzonder warm hart. Met zijn ongekende en vertederende enthousiasme, onschuld en onzelfzuchtheid inspireerde hij miljoenen mensen om in actie te komen en samen een verschil te maken. Met zijn nagellak-actie gaf hij duizenden kinderen een toekomst, terwijl zijn eigen toekomst zo onzeker was. Tijn is een voorbeeld voor ons allemaal. Ongeloof, boosheid, verdriet: er is zoveel wat we op dit moment voelen, maar we zijn even stil. Lieve Tijn, rust zacht.’

 
Wil jij doneren voor onderzoek naar hersenstamkanker? Dat kan hier.