‘Ik wil een buik- en borstlift, maar mijn man is erop tegen’

17.01.2023 06:41
mommy make-over Beeld: Getty Images

Soms kom je er niet uit in je eentje en kun je wel wat advies gebruiken. Elke dinsdag vertelt een lezeres daarom over haar dilemma.

Cornelie (36) is moeder van Sofia (8), Emmy (6) en Rixt (3). Ze woont samen met Bob (37).

“Wat voelde ik me mooi, tijdens mijn eerste, zo gewenste zwangerschap. Trots benadrukte ik mijn buik toen hij voor buitenstaanders nog maar nauwelijks zichtbaar was, gelukzalig legde ik elke week fotografisch de groei vast van mijn babybump. Ik voelde me fit en fantastisch. En toen, één dag na de uitgerekende datum, sprong plotseling de striae in mijn huid. Van mijn schaambeen tot boven mijn navel en van mijn ene heup tot de andere. Ik leek wel een paarse zebra.

“Eén dag na de uitgerekende datum, sprong plotseling de striae in mijn huid”

‘Zie het als een souvenir van het mooiste en krachtigste wat je ooit hebt gedaan’, sprak de verloskundige zalvend tijdens de nacontrole toen Sofia eenmaal geboren was. ‘Het trekt nog wel bij.’ Maar het trok niet bij. Mijn lege buik was een hangend, slap vel geworden.

Lees ook – Dunja gaf 8000 euro uit aan plastische chirurgie: ‘Ik wilde alleen nog vrijen met het licht uit’ >

Mommy make-over

Twee zwangerschappen volgden en nu, bijna vier jaar na mijn laatste bevalling, voel ik me doodongelukkig in mijn lijf. Mijn borsten zijn theezakjes, mijn buikvel hangt over mijn schaamhaar. Ik wil niets liever dan een mommy make-over: een buik- én borstlift. Mijn geliefde is er fel op tegen. Het is een zware operatie die medisch niet noodzakelijk is, wat als er iets fout gaat? Hij vindt me prachtig, benadrukt hij keer op keer. Maar ik wil dit puur voor mezelf. Ik oog kilo’s zwaarder dan ik ben door dat overtollige vel. ’s Zomers durf ik geen T-shirts aan, die tekenen teveel. De ‘kipfilets’ die ik in mijn beha draag zijn zweterige ondingen en zwemmen doe ik al helemaal niet meer.

“De ‘kipfilets’ die ik in mijn beha draag zijn zweterige ondingen en zwemmen doe ik al helemaal niet meer”

Volgens de huisarts is de kans groot dat ik de operatie krijg vergoed door de verzekering, omdat mijn buik me fysiek beperkt, en ik ook mentaal gebukt ga onder mijn hangende vel. Tegelijkertijd betekent zo’n operatie dat ik wekenlang niet mag tillen; best lastig met een partner die veel van huis is en de zorg voor drie kinderen. Moet ik het doen, of moet ik inderdaad mijn zegeningen tellen met een gezond lijf en gezonde kinderen?”

 

Wil je nog meer mooie en herkenbare verhalen van mede-mama’s lezen? Neem nu een abonnement en ontvang Kek Mama elke maand als eerst op jouw deurmat.