gouden jaren kindertijd pubertijd
Beeld: Unsplash

Die heerlijke jaren tussen de – pakweg – acht en twaalf jaar. Waarin je kinderen zelfstandig genoeg zijn om je niet meer bij alles nodig te hebben, maar nog niet volledig hun eigen weg gaan. Konden ze maar voor eeuwig duren, wenst moeder Kristen Mae.

De Gouden Jaren, heten ze. Wanneer je kinderen hun eigen billen afvegen, veters strikken en boterhammen smeren, maar nog wel als eerst naar jou rennen wanneer ze verdrietig zijn, en het heerlijk vinden om op schoot of in bed te knuffelen. Moeder Kristin Mae zit er middenin met een dochter van acht en een zoon van twaalf, en ze vindt het heerlijk.

‘Mijn zus kreeg negen jaar na haar jongste kind een derde baby’, schrijft ze op ScaryMommy. ‘Puur geluk, maar ook bergen werk, en het hele gezin kon zich aanpassen aan het – soms onmogelijke – ritme van de baby. Aan de andere kant van het spectrum heb ik vrienden met pubers. En dus problemen als drank en drugs en schoolcijfers.’

Kristen keek eens naar haar eigen kinderen, en realiseerde zich dat ze momenteel gelukkig nog controle heeft over wat ze zien op internet, of ze hun huiswerk doen, met wie ze omgaan en waar ze zijn.
 

Lees ook
Wacht maar tot de puberteit komt >

 

Nog steeds een beetje baby

Haar kinderen zijn in staat om kritisch te denken, maar geloven nog steeds dat zij de wijsheid in pacht heeft, schrijft ze. Zoals die keer toen haar zoon een onbegrijpelijk gesprek begon over de snelheid van vallende objecten, maar er volledig vanuit ging dat dat voor haar gesneden koek was. Of haar dochter, die zelf de wijk door fietst en haar kamer opruimt, maar nog wel haar moeder nodig heeft om haar haren te borstelen.

‘Ze zijn mijn baby’s, met het grote voordeel dat ze geen échte baby’s meer zijn’, aldus Kristen. ‘Ik kan ze tot laat mee uit nemen, maar toch de rest van de week hun bedtijd bepalen. En ze zijn te jong om zelf uit te gaan en in serieuze problemen te komen.’

Kristen geniet er dus nog maar even van, die Gouden Jaren. ‘Want als ik mijn vrienden moet geloven, staat me met de puberteit een aardige opvoedkundige achtbaan te wachten. Ik vrees dat dát nog wat wordt.’

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

winterhoroscoop Vissen

Een romantisch cadeau onder de boom, een fijne skivakantie of een gulle bonus van je baas. Lees wat de sterren voorspellen op het gebied van liefde, gezin, geld en werk.

Vissen

20 februari – 20 maart
 

Liefde & gezin

Er verandert in grote lijnen weinig in de liefde, maar dat geldt niet voor je vriendschappen. Al een tijdje loopt het niet echt lekker tussen jou en bepaalde vriendinnen en sommige mensen zal je definitief uit het oog verliezen. Als je dat niet wil, is het tijd om in actie te komen en de kou uit de lucht te halen. December is een mooie maand voor de liefde. Goed idee: organiseer iets leuks voor jou en geliefde voor je agenda volloopt met allerlei verplichtingen.
 

Lees ook
'Die vakantie zette ik ter plekke een punt achter onze vriendschap' >

 

Werk & geld

Heerlijk: je ambities krijgen alle ruimte en als je nog geen goed nieuws over je werk hebt gehad, dan gaat dat waarschijnlijk binnenkort gebeuren. Je mag trots zijn op jezelf, je hebt toch maar mooi iets bijzonders gepresteerd, terwijl je al veel te doen had. De komende weken wordt het nog drukker en daarom is het belangrijk de opvang voor je kinderen goed te regelen. Laat niets aan het toeval over.
 

En dan nog dit

Je kunt bijzonder nieuws, een verhelderend gesprek of een onverwacht reisje verwachten. Het geluk ligt voor het oprapen. Geniet ervan en deel het met de mensen van wie je houdt.

 

Deze horoscoop staat in het Kek Mama Winterboek 2018.
 

 


Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

Beter goed gejat, dan slecht bedacht: dat geldt zeker voor deze geniale ouderschaps lifehacks van Bored Panda.

Schoonmaakhulp

parenting hacks

 

Geniale geheugensteun

parenting hacks

 

Later krijg je de volle laag, maar het werkt

parenting hacks

 

Lees ook:
Föhn je eten - en 8 andere lifehacks die alleen kinderen bedenken >

 

Geen bad? Geen probleem

parenting hacks

 

Je eigen iglo maak je in een handomdraai (wel even duimen voor sneeuw)

parenting hacks

 

Stukken goedkoper dan een kleed

parenting hacks

 

Nooit meer eentje kwijt

parenting hacks

 

Mama ziet alles

parenting hacks

 

Printen maar

parenting hacks

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >