Moeders zijn massaal over de rooie door deze schoolopdracht

12.06.2017 12:15
moeders-over-de-rooie-schoolopdracht

Moeder Lynne Polvino kon haar ogen niet geloven toen haar zesjarige dochter met een ietwat opmerkelijke huiswerkopdracht thuiskwam. Ze besloot ‘m via Facebook te delen en gelijk maar een nieuwe versie te maken.

‘Back to work’, zo luidt de titel van de originele opdracht.

 

Verdrietig

Vervolgens wordt er een verhaal verteld over een meisje (Lisa) dat verdrietig is omdat haar moeder moet werken: ze heeft haast en hierdoor moet vader haar brood smeren. Lisa moet zelf haar bord afwassen en ook daar is ze niet blij mee.

 

‘Ongelooflijk ouderwets’

Een belachelijk onderwerp, vindt Lynne. En zij niet alleen, want op Facebook krijgt ze veel bijval van andere moeders. ‘Wie schrijft deze onzin?’, reageert de een. Weer een ander noemt het ‘ongelooflijk ouderwets’. Toch zijn er ook moeders die de reactie van Lynne overdreven vinden: ‘Het is maar een schoolopdracht. En het is toch logisch dat kinderen hun moeder missen?’

Lees ook
11x briljante antwoorden van kinderen op schoolopdrachten >

 

‘Moderne’ versie

Door alle commotie besloot Lynne een ‘moderne’ versie van de opdracht te maken. Tot genoegen van de lerares, want na een boos mailtje beloofde ze voortaan een andere opdracht te gebruiken.