moeders oudere kinderen dankbrief
Beeld: Unsplash

De eeuwige competitie onder moeders: Elizabeth Baker is er immuun voor. Maar voor bemoedigende woorden van oudere moeders, is ze extra dankbaar.

Ze geeft het ronduit toe: Elizabeth vindt peuters en kleuters opvoeden veel moeilijker dan ze ooit had gedacht, schrijft ze op ScaryMommy. Gelukkig omringt ze zich met moeders die dat herkennen en die elkaar steunen, en schrijft ze van zich af op internet. Dé plek waar je soms flinke klappen krijgt, juist van moeders die al verder zijn in het ouderschap en haar veroordelen om haar opvoeding, schrijft Elizabeth. Maar óók de plek waar ze medeleven krijgt van vrouwen die zich herinneren hoe het was, die worsteling met kleine kinderen. En daar is ze ongelooflijk dankbaar voor.
 

Lees ook
7 dingen die ik moeilijk vind aan opvoeden >

 

‘Als je denkt dat het nú moeilijk is…’

‘Want jullie bemoedigende woorden voorkomen dat ik onzeker word als moeder’, schrijft ze. ‘Dank voor jullie eerlijkheid. Dat het opvoeden van grote kinderen zo z’n (grote) uitdagingen kent, maar dat peuters daar echt niet voor onderdoen. Dank dat jullie me niet om de oren slaan met opmerkingen als “Nou, als je denkt dat het nú moeilijk is, wacht maar…” en “Geniet er maar van, want voor je het weet is het voorbij”. Hallo, dat weet ze wel, maar dat maakt de struggle er nu niet makkelijker op.

Dat andere moeders beloven dat sommige dingen in het moederschap heus makkelijker worden is voor haar dé houvast op dagen dat ze het liefst ‘met gierende banden weg zou rijden’. Tegen die moeders wil zij juist zeggen: ‘Ik respecteer je. Ik zie ook hoe moeilijk het is om grotere kinderen op te voeden, juist in deze tijd van social media.’ Dat daar toch slimme, bedachtzame, lieve kinderen uit voortkomen, verdient wel wat lof, vindt Elizabeth. Want ieder kind en elke familie is anders, benadrukt ze, maar één ding hebben alle ouders gemeen: opvoeden is in elke fase verdomd moeilijk.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

winterhoroscoop Vissen

Een romantisch cadeau onder de boom, een fijne skivakantie of een gulle bonus van je baas. Lees wat de sterren voorspellen op het gebied van liefde, gezin, geld en werk.

Vissen

20 februari – 20 maart
 

Liefde & gezin

Er verandert in grote lijnen weinig in de liefde, maar dat geldt niet voor je vriendschappen. Al een tijdje loopt het niet echt lekker tussen jou en bepaalde vriendinnen en sommige mensen zal je definitief uit het oog verliezen. Als je dat niet wil, is het tijd om in actie te komen en de kou uit de lucht te halen. December is een mooie maand voor de liefde. Goed idee: organiseer iets leuks voor jou en geliefde voor je agenda volloopt met allerlei verplichtingen.
 

Lees ook
'Die vakantie zette ik ter plekke een punt achter onze vriendschap' >

 

Werk & geld

Heerlijk: je ambities krijgen alle ruimte en als je nog geen goed nieuws over je werk hebt gehad, dan gaat dat waarschijnlijk binnenkort gebeuren. Je mag trots zijn op jezelf, je hebt toch maar mooi iets bijzonders gepresteerd, terwijl je al veel te doen had. De komende weken wordt het nog drukker en daarom is het belangrijk de opvang voor je kinderen goed te regelen. Laat niets aan het toeval over.
 

En dan nog dit

Je kunt bijzonder nieuws, een verhelderend gesprek of een onverwacht reisje verwachten. Het geluk ligt voor het oprapen. Geniet ervan en deel het met de mensen van wie je houdt.

 

Deze horoscoop staat in het Kek Mama Winterboek 2018.
 

 


Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

Beter goed gejat, dan slecht bedacht: dat geldt zeker voor deze geniale ouderschaps lifehacks van Bored Panda.

Schoonmaakhulp

parenting hacks

 

Geniale geheugensteun

parenting hacks

 

Later krijg je de volle laag, maar het werkt

parenting hacks

 

Lees ook:
Föhn je eten - en 8 andere lifehacks die alleen kinderen bedenken >

 

Geen bad? Geen probleem

parenting hacks

 

Je eigen iglo maak je in een handomdraai (wel even duimen voor sneeuw)

parenting hacks

 

Stukken goedkoper dan een kleed

parenting hacks

 

Nooit meer eentje kwijt

parenting hacks

 

Mama ziet alles

parenting hacks

 

Printen maar

parenting hacks

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >