Sofie: ‘Die gietvloer van 8.000 euro was binnen twee weken verpest’

11.03.2024 14:14
gietvloer Bron: Pexels

Bizarre, hormonale of gewoonweg crazy aankopen. We doen ze allemaal weleens. Wekelijks vertelt een moeder aan Kek Mama over haar grootste, duurste of vreemdste miskoop. Deze keer Sofie, die een dure gietvloer liet leggen, die na twee weken al verpest was.

Grootste miskoop

Wie: Sofie (32)
Wat: Gietvloer
Kosten: 8.000 euro

Een strakke gietvloer

“Na jaren wachten en zoeken, konden we twee jaar geleden eindelijk een mooi huis kopen voor ons en onze drie kinderen. Na jaren in een huurhuis gewoond te hebben, kon ik niet wachten om van ons nieuwe eigen huis écht mijn droomhuis te maken.

In een huurhuis ga je niet investeren in dure verbouwingen, vloeren, keukens en badkamers, terwijl ik wel dol ben op interieur. Dus dat we nu een koophuis hadden was voor mij een droom die uitkwam. Eindelijk kon ik helemaal losgaan met moodboards, kleuren, keukens, badkamers en vloeren.

Kindproof

Natuurlijk moest het allemaal een beetje kindproof zijn. We hebben namelijk drie zoons van 6, 4 en 1 jaar oud. Een drukke bende dus, die meer slopen dan een olifant in een porseleinkast.

Toch was er één droom die ik niet kon laten gaan omwille van de kinderen, en dat was een beige gietvloer. Hier droomde ik al jaren van en ondanks waarschuwingen van vriendinnen, moest en zou ik een gietvloer in huis krijgen.

We onderzochten de opties en lieten uiteindelijk voor 8.000 euro een prachtige zandkleurige gietvloer leggen. Het resultaat was prachtig. Glad, strak, warm, precies zoals ik het voor ogen had.

Een week later gingen we verhuizen en maakte ik de grootste fout die ik kon maken. We hadden namelijk niets op de vloer gelegd om deze te beschermen.

Verhuizen

De familie kwam helpen en liep in en uit met meubels en dozen. Er viel wat, er schoof wat, maar ik was zo druk met alles regelen, dat ik geen aandacht besteedde aan de vloer.

De volgende dag zag ik de krassen. Niet op één plek. Nee op verschillende plekken zaten diepe en ondiepe krassen. Ook waren er twee grote vlekken van vloeistof die was gevallen.

Onherstelbaar

Ik kon wel janken. Onze perfecte gietvloer was nu al onherstelbaar beschadigd en het was onze eigen domme schuld. Inmiddels zijn we twee jaar verder en heeft de vloer een doorleefd uiterlijk. Er is bijna geen vierkante meter te vinden die geen krassen of vlekken heeft. Ik vind het vreselijk, maar heb het geaccepteerd. We zijn er niet voor verzekerd en hebben ook geen garantie.

We hebben al verschillende experts laten komen, maar de vloer weer écht mooi krijgen is eigenlijk onmogelijk. De enige opties is een nieuwe vloer, maar mijn man wil minimaal 5 jaar met de vloer doen. Dat begrijp ik ook, we hebben er veel voor betaald, maar het was de duurste miskoop die ik ooit heb gedaan.”

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.