‘Mijn zoon (8 weken) slaapt alleen in de draagdoek, wat moet ik doen?’

25.01.2022 05:32
kind slaapt in armen

Soms kom je er niet uit in je eentje en kun je wel wat advies gebruiken. Elke dinsdag vertelt een lezeres daarom over haar dilemma.

Jolande (27) woont samen met Tyrone (31) en is moeder van Davey (8 weken).

“Van tevoren wist ik zeker hoe ik het moederschap zou aanpakken: rust, reinheid en regelmaat. Al die ouders die alles maar in overleg deden met hun kinderen, ik wilde er niets van weten. Bovendien is dat in de Surinaamse cultuur van Tyrone helemaal niet gangbaar. Dus waren we het erover eens: Davey zou na de kraamtijd alle slaapjes in zijn eigen bed doen, eten op gezette tijden en bovenal geen ‘papkind’ worden, zoals mijn schoonmoeder dat liefkozend noemt.
 

Lees ook
Draagdoek kopen? Hier moet je op letten >

 

Slapen

Davey leek een droombaby, de eerste week. Hij dronk zijn flessen inderdaad op vaste tijden, gaf amper een kik, en sliep voorbeeldig. Maar na die week werd alles anders. Davey weigerde de fles wanneer ik die aanbood en vroeg er vervolgens twee achter elkaar, en slapen: ho maar. Uren wandelden we door de wijk met een krijsende baby in de wagen. Reden half Nederland door om hem in slaap te krijgen. We bakerden hem in, zaten uren naast zijn wiegje en probeerden tien verschillende spenen. Tot ik de oplossing ontdekte: een draagdoek. Op mijn borst was Davey binnen een paar minuten vertrokken, of ik nu liep of zat. Eén probleem, hem slapend overleggen in zijn bed of de box ging niet, dan zette hij het direct weer op een krijsen.

Inmiddels heb ik het aan mijn rug van de uren met mijn baby op me geknoopt. Hoe krijg ik hem ooit nog van me af? Zo komen we nooit tot een routine. Moet ik deze fase uitzitten, of is het een kwestie van doorzetten?”

 

Meer afleveringen van het dilemma? Elke dinsdag komt er een nieuw verhaal op KekMama.nl. Lees hier de eerdere dilemma’s.