man en ik doen nauwelijks iets samen
Beeld: Unsplash

Met kleine kinderen om je heen heb je weinig tijd meer voor elkaar. Blogger Joanna McClanahan doet zelfs bijna nooit meer iets samen met haar man. Maar dat hoort erbij, vindt ze.

'Ook thuis zijn we bijna nooit meer op dezelfde plek', vertelt ze op Scary Mommy.
 

Altijd samen

Aan het begin van hun relatie waren Joanna en haar man onafscheidelijk. ‘We gingen overal samen naar toe en werden zelden los van elkaar gezien’, vertelt ze. ‘Het is niet dat we afhankelijk van elkaar zijn, hoor. We houden gewoon van elkaars gezelschap. We lachen en weten met slechts één blik wat de ander denkt.’
 

 

Lees ook:
'Mijn man en ik zijn te afhankelijk van elkaar' >

 

Twee schepen

Sinds ze kinderen hebben, is dit het tegenovergestelde. ‘Het komt vrij zelden voor dat mijn man en ik samen in het openbaar worden gezien. Eén van ons haalt de boodschappen, terwijl de ander thuis blijft en op de kinderen let. En moet het ene kind naar voetbal en de ander naar dansen? Dan doen we dat ook apart. Het is veel gemakkelijker om maar voor één kind tegelijk verantwoordelijk te hoeven zijn.’ Dat betekent dat een avondje uit met z’n tweetjes er bijna niet meer in zit. En zelfs thuis zijn ze zelfden op dezelfde plek. ‘Mijn man werkt in de tuin of repareert iets in de garage, ik gooi de was weg of maak schoon. Soms voelt het alsof we twee schepen zijn die elkaar ’s nachts voorbij varen, terwijl we ons best doen om alles af te ronden wat moet worden gedaan.’

 

'Het is een nieuwe fase'

Toch is Joanna er zeker van dat de drukte niet voor huwelijksproblemen gaat zorgen. ‘We begrijpen allebei dat dit gewoon een nieuwe fase in ons huwelijk is. Uiteindelijk is het maar een korte periode in het leven dat we gezworen hebben samen door te brengen. Heel soms hebben we een date-avond en genieten we in een restaurant volop van elkaar. Zelfs winkelen met mijn man is een feest, omdat het tegenwoordig zo'n zeldzame gebeurtenis is. Dus al is het soms moeilijk, ik heb goede hoop dat we nog steeds gelukkig zijn als onze kinderen oud genoeg zijn om voor zichzelf te zorgen.'

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

winterhoroscoop Vissen

Een romantisch cadeau onder de boom, een fijne skivakantie of een gulle bonus van je baas. Lees wat de sterren voorspellen op het gebied van liefde, gezin, geld en werk.

Vissen

20 februari – 20 maart
 

Liefde & gezin

Er verandert in grote lijnen weinig in de liefde, maar dat geldt niet voor je vriendschappen. Al een tijdje loopt het niet echt lekker tussen jou en bepaalde vriendinnen en sommige mensen zal je definitief uit het oog verliezen. Als je dat niet wil, is het tijd om in actie te komen en de kou uit de lucht te halen. December is een mooie maand voor de liefde. Goed idee: organiseer iets leuks voor jou en geliefde voor je agenda volloopt met allerlei verplichtingen.
 

Lees ook
'Die vakantie zette ik ter plekke een punt achter onze vriendschap' >

 

Werk & geld

Heerlijk: je ambities krijgen alle ruimte en als je nog geen goed nieuws over je werk hebt gehad, dan gaat dat waarschijnlijk binnenkort gebeuren. Je mag trots zijn op jezelf, je hebt toch maar mooi iets bijzonders gepresteerd, terwijl je al veel te doen had. De komende weken wordt het nog drukker en daarom is het belangrijk de opvang voor je kinderen goed te regelen. Laat niets aan het toeval over.
 

En dan nog dit

Je kunt bijzonder nieuws, een verhelderend gesprek of een onverwacht reisje verwachten. Het geluk ligt voor het oprapen. Geniet ervan en deel het met de mensen van wie je houdt.

 

Deze horoscoop staat in het Kek Mama Winterboek 2018.
 

 


Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

Beter goed gejat, dan slecht bedacht: dat geldt zeker voor deze geniale ouderschaps lifehacks van Bored Panda.

Schoonmaakhulp

parenting hacks

 

Geniale geheugensteun

parenting hacks

 

Later krijg je de volle laag, maar het werkt

parenting hacks

 

Lees ook:
Föhn je eten - en 8 andere lifehacks die alleen kinderen bedenken >

 

Geen bad? Geen probleem

parenting hacks

 

Je eigen iglo maak je in een handomdraai (wel even duimen voor sneeuw)

parenting hacks

 

Stukken goedkoper dan een kleed

parenting hacks

 

Nooit meer eentje kwijt

parenting hacks

 

Mama ziet alles

parenting hacks

 

Printen maar

parenting hacks

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >