‘Mijn huis is een totale puinhoop – en dat vind ik prima’

17.04.2019 09:12
huis totale puinhoop prima Beeld: Shutterstock

Het huis van blogger Megan Lieb is allesbehalve spic en span te noemen, maar daar kan ze niet mee zitten. We slaan door in onze drang naar perfectie, vindt zij. Zij omarmt de troep in haar leven en moedigt andere moeders aan dit ook te doen.

Het liefste zou Scary Mommy-blogger Megan Lieb haar posts schrijven aan een opgeruimde tafel, in een rustig huis en met een kop warme koffie naast naar. De werkelijkheid is anders. Haar huis is een troep en vies. “Ik bedoel niet vies in de zin van dat er moet worden gestofzuigd en afgestoft, hoewel dat eigenlijk ook wel waar is. Ik bedoel dat het echt een ongefilterde troep is, net als het leven zelf. Het voelt vies en we willen het verstoppen zodat andere mensen het niet kunnen zien. Het is niet perfect en het past niet allemaal weggepropt in de wasmand. Het is het leven. En dat loopt zelden zoals we het gepland hadden.”
 

Niet perfect

Megan heeft zich erbij neergelegd dat ze niet in het ‘perfecte plaatje’ past. “Het is een leerproces. En we zijn niet de enigen die hier doorheen moeten. Maar dat voelt soms wel zo, omdat we omringd worden door perfecte foto’s, perfecte posts en dromerige filters.” Ze vergelijkt het leven met het nemen van een goede selfie, waarvoor tig pogingen nodig zijn. “Als we twintig selfies moeten nemen of onze familiefoto’s moeten photoshoppen en bewerken, waarom zouden we dan in vredesnaam verwachten dat het echte leven wel meteen goed verloopt?”
 

Lees ook:
Ruim je troep op: “Ik ben je slaaf niet” >

 

Staak de strijd

De blogger raadt iedereen aan om de strijd tegen troep te staken: “Omarm het. Je kunt geen opgeruimd huis hebben zonder dat het eerst rommelig wordt. En als je huis wat langer een zooitje blijft omdat je even tijd besteedt aan andere dingen, dan is dat ook oké. Dat zijn de dingen die we niet delen. De foto’s die we online zien doen ons denken dat anderen een geweldig leven hebben. Maar ik garandeer je dat daar 19 mislukte kiekjes aan vooraf zijn gegaan. We hebben allemaal onze eigen troep. Het leven is niet gefilterd en verre van perfect. Maar in die imperfectie schuilt onze eigen versie van perfect. Dus leef volop! Zelfs met het vieze deel. En geniet ervan.”

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >