Mama wil me-time: ‘Ik kijk een serie terwijl mijn jongens elkaar afknallen op de Playstation’

31.12.2023 09:00
Mama wil me-time: 'Ik kijk een serie terwijl mijn jongens elkaar afknallen op de Playstation'

Peuterbillen moeten worden afgeveegd, ruzies beslecht, gymtassen gevuld, mails beantwoord. Zie dan maar eens je me-time te pakken. Zó doen deze moeders dat.

Eerst de hond uitlaten s.v.p.

Na de scheiding wilden de kinderen (acht en elf) van Monique (38) een hond. “Heel gezellig, maar vooral hét recept voor een dagelijks halfuurtje doodse stilte. Na schooltijd laten de kinderen haar namelijk eerst uit. Geeft mij de kans even rustig om te schakelen van werk- naar moedermodus.”
 

Op naar de supermarkt

Chantal (30) is lekker pragmatisch: “Ik doe op vrijdagavond de boodschappen voor de hele week. Mijn man legt onze kleuters in bed, ik rij met de muziek op vol volume naar de supermarkt. Met een omweg, mijn telefoon op stil en de ramen naar beneden. Mark vindt het ontzettend nobel van mij dat ik de boodschappen doe, en ik laat hem graag in die waan: geen kerel die begrijpt hoe vrij een uur naar de supermarkt kan voelen.”
 

Schermtijd

Frederique (36): “Vijf uur is schermtijd. Terwijl mijn jongens elkaar afknallen op de Playstation, doe ik het enige écht belangrijke: ik sluit me op in mijn slaapkamer en kijk tenminste één aflevering van een serie.”
 

Even naar de wc

Bea (33) zit twintig minuten op de wc. “En daar lees ik lekker een tijdschrift. ‘Krijg je aambeien van hoor’, roept mijn man dan, die ook niet gek is en heus wel snapt wat ik daar uitvoer.”
 

Beter een goede buur…

Nathalie (34): “Als mijn zonen van zes en zeven met vriendjes de tent afbreken en ik agressief dreig te worden, wandel ik naar de overkant. Mijn buurvrouw heeft altijd wijn in huis. Voordeuren open, voor iedereen bereikbaar, maar wel even uit de herrie. Niet dat het bij haar veel rustiger is, maar daar voel je met een glas chardonnay echt stukken minder van.”
 

“Mama wil even rust, zeg ik dan”

Mirjana (36): “Ik snap niet waar veel vrouwen zo moeilijk over doen. Ik dirigeer mijn kinderen gewoon een paar keer per week (en bij voorkeur op woensdagmiddag) naar hun kamers. Kunnen ze daar spelen. Mama wil even rust, zeg ik dan. De regel is een halfuurtje, maar als ze eenmaal verzonken zijn in hun Lego-bouwsels, krijg ik er vaak zo nog een uur bij cadeau.”

Nog meer Kek Mama? Schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief