‘Mijn man heeft geen hobby’s of vrienden en is al-tijd thuis’

15.01.2024 15:38
man altijd thuis geen vrienden Bron: Pexels

Sommige vrouwen klagen dat hun man te veel van huis is, maar voor Rosa (34) geldt dat zeker niet. Zij zou juist willen dat haar man af en toe eens niet thuis was. “Het grootste probleem is, dat hij er al-tijd is. Naast dat hij thuis werkt, heeft hij ook nauwelijks een sociaal leven”, vertelt ze aan Kek Mama.

“Mijn man Thijn en ik zijn al tien jaar samen. We hebben drie kinderen van 8, 6 en 3 jaar oud. We zijn over het algemeen heel gelukkig en hebben weinig te klagen. We hebben een leuk huis, de kinderen doen het goed op school en we hebben goede relaties met onze families.

Mijn man is altijd thuis

Toch is er iets waar ik de laatste paar jaar tegenaanloop. Sinds een jaar of vijf zijn we namelijk allebei zzp’er en werken we daardoor allebei vanuit huis. Op een enkele keer een afspraak buiten de deur na, zitten we dus veel bij elkaar op de lip.

In het begin vond ik het heerlijk. Ik kon hem altijd om hulp vragen in het huishouden, de kleintjes hoefden niet mee naar school om de oudste op te halen, omdat er altijd één van ons thuis kon blijven. Bovendien vond ik het gewoon gezellig. Hij is mijn beste vriend, dus het is fijn om samen tijd door te kunnen brengen.

‘Op een enkele keer een afspraak buiten de deur na, zitten we dus veel bij elkaar op de lip.’

Geen vrienden of sociaal leven

Toch merk ik dat het de laatste tijd steeds meer begint te irriteren. De kinderen worden ouder en zelfstandiger en ik heb zijn hulp minder nodig. Maar het grootste probleem is, dat hij er al-tijd is. Naast dat hij thuis werkt, heeft hij ook nauwelijks een sociaal leven.

Hij heeft geen hobby’s en geen vrienden. Dat klinkt zielig, maar hij heeft daar zelf ook geen behoefte aan. Het is namelijk niet zo dat hij niet sociaal is. Op het schoolplein of in de buurt maakt hij altijd met iedereen een praatje, maar het zijn geen echte vriendschappen. Geen mensen waar hij weleens mee afspreekt.

Het beangstigt me

Je zou zeggen dat het prima is, als hij zich er ook prima bij voelt, maar voor mij voelt het soms benauwend. Naast zijn familie ben ik de enige waarmee hij écht praat en dingen onderneemt. Ik zou zo graag willen dat hij ook eens met anderen iets gaat doen. Als is het alleen al omdat ik me dan zelf minder schuldig voel als ik met vriendinnen afspreek. Maar ook omdat ik dan misschien af en toe het huis voor mezelf heb.

Ik probeer hem er ook toe aan te sporen, opper hobby’s en benoem regelmatig dat hij weleens af kan spreken met die mensen waar hij een leuke klik mee lijkt te hebben. Soms zegt hij dat het een goed idee is, maar het gebeurt uiteindelijk nooit. We zijn in de dertig en straks zijn de kinderen ouder en hebben we alleen elkaar nog, dat beangstigt me wel.”

In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.