Mama is een reality-ster: ‘Als mijn dochter geen zin heeft in de camera, gaat die gelijk weer weg’

11.04.2020 10:23
mama is reality ster Amanda

Meedoen aan een realityprogramma en bam: bekendheid. Deze moeders kunnen erover meepraten. ‘Ik had het nooit willen missen.’

Amanda Balk (32) werd bekend door het realityprogramma De gouden kooi. Daarna deed ze mee aan Echte meisjes in de jungle, Boxing stars en had ze haar eigen online show: Keeping up with de Balkjes. Ze heeft samen met DJ Afrojack een dochter, Vegas (7).

“Ik was negentien toen ik werd uitgekozen om in De gouden kooi te komen wonen, een televisieprogramma waarbij de bewoners 24 uur per dag werden gefilmd. Mijn moeder vond het helemaal niks. ‘Waaróm, Amanda?’ vroeg ze. Maar ik trok mijn eigen plan en bleef er anderhalf jaar. Ik had het nooit willen missen. Het was ook het begin van mijn bekendheid. Al merkte ik pas hoe bekend ik was toen ik uiteindelijk weer ‘buiten’ stond en non-stop werd aangesproken op straat.
 

Eigen bikinilijn

Mijn deelname heeft me veel gebracht. Ik deed mee aan Boxing stars, kreeg modellenwerk en had een eigen reallifesoap online. Ik kon een bikinilijn beginnen en start binnenkort met het verkopen van wimperextensions. Veel van dit soort dingen doe ik via Instagram.

Vegas snapt dat haar moeder een bikinilijn heeft en daarom in badkleding op Insta staat. Maar zeker sinds ik moeder ben zorg ik dat mijn foto’s best sexy zijn, maar nooit ordinair. Ik zou niet willen dat zij daarop wordt aangesproken.
 

Lees ook
Mama is DJ: ‘Zodra ik met mijn dochter ben, vergeet ik dat ik een nacht heb doorgehaald’ >

 

Spotlights

Mijn dochter weet niet beter dan dat ik in de belangstelling sta. Ze vond het ook leuk om mee te doen aan Keeping up with de Balkjes. Maar als zij geen zin had in de camera, ging die onmiddellijk weer weg. Het moet wel leuk blijven voor een kind. Ik heb haar expres geen ‘hoofdrol’
toebedeeld. Ze hoort bij mijn leven, maar ze kan er zelf nog niet voor kiezen of ze in de spotlights wil staan of niet. Daarom ben ik laatst boos weggedoken toen er onderweg van school naar huis iemand met een groothoeklens uit een auto hing om Vegas en mij te fotograferen. Dat gaat me echt te ver.

Kijk, ons leven zal nooit alledaags zijn. Dat van mij niet en dat van haar vader Nick (dj Afrojack, red.) – mijn ex – ook niet. Voor haar is het normaal dat ze bijvoorbeeld een week met hem naar Miami gaat, zoals laatst. Maar toen ik op school tegen de juf vertelde dat Vegas misschien wat last had van een jetlag, zag ik haar even kijken van: Miami? In de herfstvakantie?”
 

Dit portret is deel van een portrettenserie in Kek Mama 04-2020.

 

Meer Kek Mama? Neem nu een abonnement en profiteer van leuke aanbiedingen!