‘Mag mijn kind nog met vriendjes spelen?’

17.03.2020 09:17
dilemma vriendjes spelen corona Beeld: Shutterstock

Soms kom je er niet uit in je eentje en kun je wel wat advies gebruiken. Elke week vertelt een lezeres over haar dilemma.

Marieke, moeder van Jelle (5) en Sterre (4): “Normaal gesproken lopen buurkinderen hier de deur plat, en zijn mijn kinderen van vijf en vier jaar op hun beurt voortdurend bij vriendjes te vinden. We wonen in een nieuwbouwwijk waar het – heel gezellig – wemelt van de leeftijdsgenootjes. Vooral mijn oudste speelt het liefst met de kinderen uit de buurt, veel liever dan dat hij in zijn eentje gaat zitten Lego’en. Maar nu het coronavorus is uitgebroken twijfel ik heel erg of ik dat nog moet doen.

 

Lees ook
Zo bespreek je het coronavirus met je kind >

 

De bel

Nu de kinderen drie weken thuis zijn, vlogen ze vandaag al na een uur zo ongeveer tegen de muren op. Ik heb besloten ze thuis ongeveer het ritme van school te laten volgen, wat betekent dat ze tot rond de middag bezig waren met leren, lezen en knutselen. Maar daarna wilden ze allebei dolgraag naar een vriendje, en ondertussen ging de bel ook al een paar keer. Dan stond er weer een kind voor de deur dat graag wilde spelen, maar ik heb elke keer nee gezegd. Ik vind het alleen echt lastig. Mijn kinderen zijn niet ziek, bij wijze van hoge uitzondering zijn ze allebei niet eens verkouden. De vriendjes in kwestie hadden ook nergens last van. Drie weken is een lange tijd. Moet ik het toch niet gewoon toestaan? Desnoods alleen op straat of in de speeltuin? Of ben ik dan onverantwoord bezig?”

 

Mee Kek Mama? Volg ons op Instagram >