Alle scholen, crèches en horeca dicht vanwege coronavirus

15.03.2020 16:06

Om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, heeft het kabinet besloten om alsnog de scholen in Nederland te sluiten. Daarnaast moeten ook horecagelegenheden en sportclubs de deuren sluiten.

De ingrijpende maatregelen volgen na een speciaal ingelast spoedoverleg met het ministerie van Volksgezondheid, het ministerie van Onderwijs, het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), de onderwijssector, ziekenhuisorganisaties en de Federatie Medisch Specialisten (FMS).

De FMS riep het kabinet zaterdag nog op alle scholen in Nederland te sluiten om zo de verspreiding van het coronavirus in te dammen. De medisch specialisten stellen dat er onvoldoende bewijs is dat kinderen elkaar en de leerkrachten niet kunnen besmetten met het COVID-19-virus.

 

Grote gevolgen

Premier Mark Rutte benadrukte de afgelopen dagen dat de scholen open konden blijven. Op basis van advies van experts besloot het kabinet de kinderen niet naar huis te sturen, omdat dat in dit stadium van de bestrijding van het virus niet noodzakelijk was.

Het openhouden van de scholen moest voorkomen dat ouders die werken in vitale sectoren – zoals de zorg – in de problemen komen met de opvang of zelfs noodgedwongen moeten thuisblijven, terwijl medisch personeel juist nu hard nodig is. Het sluiten van de scholen heeft volgens de minister-president “grote gevolgen voor de effecten van de crisisbestrijding”.

Lees ook
Brief van kleuterjuf aan premier Rutte wordt massaal gedeeld: ‘Wat doe ik als Jantje valt?’ >

 

Ondenkbaar

De Algemene Vereniging Schoolleiders (AVS) riep een paar dagen geleden al dat de overheid alle scholen voorlopig sluit om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. “Het is ondenkbaar dat er nu nog scholen open zijn. Kijk naar Italië. Zowel in het basis- als voortgezet onderwijs moeten we verspreiding van het virus voorkomen.”

Bron: nu.nl / NOS

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of neem een abonnement >