Loes heeft spijt van haar tatoeage: ‘Nu, twintig jaar later, schaam ik me kapot’

18.06.2024 13:22
onderzoek_spijt_van_moederschap

Trots als een pauw was ze op haar achttiende op haar schoudertattoo, maar nu, een heel ander leven verder, vraagt Loes zich af of ze beter iets langer had kunnen nadenken over haar tatoeage.

Loes (41): “De dag na mijn achttiende verjaardag liet ik ’m op mijn linkerschouder zetten: een grote zwarte Japanse draak. Ik wilde altijd al een tatoeage, maar eerder mocht het niet van mijn ouders. Bij de tattooshop zocht ik naar een plaatje van een kunstige draak met vlammen. Prachtig, het liefst wilde ik hem nog rood laten inkleuren. Gelukkig is dat nooit gebeurd.

Tattoo

Nu, ruim twintig jaar en een heel ander leven verder, schaam ik me kapot voor mijn tattoo. Ik heb een dochter en een leuke relatie. Mijn schoonfamilie weet niets van mijn plakplaatje, ze zouden volgens mijn vriend in shock raken bij het idee. Dus draag ik hooggesloten truien en bloesjes en loop ik ’s zomers met vestjes om. Maar niet alleen voor hen.

Sowieso schrikken mensen snel als ik met ontblote schouders loop. Je ziet ze denken: wat een Tokkie-moeder. Ik snap dat, en ik denk er sterk over om het ding voor eeuwig weg te laten laseren.”

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.