8 tattoo ideeën die symbool staan voor de band met je kind

05.05.2024 11:05
Bron: Unsplash

Het moederschap is een reis vol liefde, avontuur en ontelbare herinneringen. Wat is een betere manier om deze reis te eren dan met een tattoo die de band met je kinderen symboliseert?

Op zoek naar iets anders dan de standaard sterrenbeelden en namen? Hierbij een uniek en creatief lijstje aan tattoo ideeën voor moeders:

Elementen

Naast hun sterrenbeeld hebben mensen ook een element dat hun persoonlijkheid beïnvloedt: water, vuur, lucht en aarde. Deze elementen corresponderen met verschillende eigenschappen zoals emotie, passie, communicatie en stabiliteit. Voor een tattoo kun je denken aan strakke en moderne ontwerpen van waterdruppels, vlammen, luchtstrepen en aardse rotsen.

Geboortebloem

Geboortemaanden hebben hun eigen bloemen die een unieke betekenis hebben. Van de romantische roos tot de dromerige lelie, elke bloem vertegenwoordigt een speciale symboliek en kan worden gebruikt om de geboorte van een kind te vieren. Een tattoo van de geboortebloem van je kind kan niet alleen een mooie herinnering zijn, maar ook een tijdloos eerbetoon aan de bloeiende persoonlijkheid van je kleintje.

Dit is de geboortebloem van jouw kind

Coördinaten

Elk leven begint ergens. Door de coördinaten van deze plek te laten tatoeëren, creëer je een blijvende herinnering aan de plek waar het leven van je kind begon.

Melodie

Is er een nummer dat jouw unieke band met je kleintje perfect weerspiegelt? Misschien is er een slaapliedje dat je altijd zachtjes zingt om je kleintje naar dromenland te brengen. Laat de noten van dit bijzondere liedje tatoeëren en creëer een blijvende herinnering aan die kostbare momenten.

Boek

Ben je geïnspireerd door een favoriet boek dat jullie vaak samen lezen? Misschien heeft jouw kleintje een speciale band met een bepaald personage of een tekening uit een verhaal. Laat de illustratie van dit boek of karakter tatoeëren en breng zo het avontuur tot leven op je huid. Je kunt ook kiezen voor de illustratie(s) op het geboortekaartje.

Hartslag

Laat de hartslag van je kindje op het moment van geboorte vereeuwigen op je huid. Je kunt ook kiezen voor de hartslag van het moment dat je kindje nog in je buik zat.

Vingerafdruk

Vingerafdrukken zijn uniek en persoonsgebonden. Laat de speelse vingerafdruk van je kleintje naast die van jou vereeuwigen. Als je jullie vingerafdrukken schuin in elkaar laat overlopen, creëer je een hartje.

Sterrenbeeld

Toch fan van het sterrenbeeld van je kleintje? Denk eens aan het gebruik van echte sterren (lijnen die de sterren verbinden tot een kenmerkend patroon), het Chinese sterrenbeeld of een andere creatieve manier.

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.