Kirsten Schilder: ‘Door Nicks succes waren we sneller klaar voor het ouderschap’

04.03.2019 13:40
kirsten schilder vloggen

Toen Kirsten Schilder (35) Nick ontmoette op de kermis in Volendam, was hij nog niet bekend, maar daar kwam al gauw verandering in. “Door Nicks succes waren we sneller klaar voor het ouderschap.”

Met dochter Jackie in haar armen doet Kirsten Schilder de deur open van haar huis in Volendam. “Sorry hoor, Jackie heeft net een vaas omgegooid en overal ligt glas, dus het is chaos hier.” In één vloeiende beweging parkeert ze haar dochter in een kinderstoel en pakt de stofzuiger. De vloer is nog maar net glasvrij of Kirstens schoonmoeder staat in de woonkamer – Jackie gaat een middag met haar oma mee. 
 

Schoonouders

“Ik ben echt stapel op mijn schoonmoeder, ze is zo leuk. Net als mijn schoonvader en mijn eigen ouders”, vertelt Kirsten terwijl ze twee koppen thee inschenkt. “Ze hebben ons de afgelopen jaren door de drukte heen geholpen, staan altijd voor ons klaar – als we oppas nodig hebben, of een van de kinderen moet worden opgehaald. Tegelijkertijd weten ze ook wanneer Nick en ik even alleen met de kinderen willen zijn en dringen ze zich niet op. Geweldig toch, dat je zo’n relatie met elkaar kunt hebben.”
 

Op de kermis

Ze ontmoette Nick ruim dertien jaar geleden op de kermis in Volendam. En dat terwijl ze die avond helemaal niet van plan was om uit te gaan. “Tot er ineens een toeterende taxi de straat in kwam. Het was mijn beste vriendin Christy, ze stond erop dat we naar de kermis zouden gaan. We stonden in zo’n grote, witte tent toen Nick en zijn vrienden kwamen aanlopen. Hij viel me direct op, maar Nick liep me straal voorbij. In plaats daarvan praatte hij de hele avond met mijn vriendin.

Bleek dat later zijn versiertruc te zijn, om mij te negeren. Een hele slechte, ja – ik grap nu nog weleens tegen vrijgezelle vrienden dat ze bij Nick terechtkunnen voor tips. Maar het werkte wel, want hij had mijn aandacht te pakken. Aan het einde van die avond wisselden we nummers uit en in de daaropvolgende dagen sms’ten we elkaar continu. Ik had toen een telefoon waarmee ik geen lange berichtjes kon sturen – wilde ik een heel verhaal vertellen, kreeg Nick dat in zestien delen. Toen we twee weken later onze eerste date hadden, gaf hij me voor de grap een foldertje met nieuwe telefoons, waar ik erg om moest lachen. Toen was het officieel aan tussen ons.”
 

Lees ook
Influencer Kae Sutherland (24) over werk, liefde en haar zwangerschap >

 

Zingen

Nick was in die tijd nog niet bekend als zanger. “Hij studeerde en stak al zijn vrije tijd in Nick & Simon, maar kon dat steeds moeilijker combineren. Dan kwam hij thuis na een optreden en zat hij om vier uur ’s nachts nog tentamens te leren. Natuurlijk brak hem dat op. Ik weet nog dat hij me belde omdat hij het niet meer kon handelen. Hij wilde zich het liefst volledig op Nick & Simon richten en vroeg me wat ik daarvan vond. Het betekende namelijk ook dat we moesten rondkomen van mijn salaris als het succes zou uitblijven. Ineens moesten we beslissen over hoe onze toekomst eruit zou komen te zien. Dat is nogal wat als je allebei pas begin twintig bent. Natuurlijk vond ik dat hij ervoor moest gaan, zingen was zijn droom.”

Het ging daarna razendsnel: binnen de kortste keren braken Nick & Simon door, had Nick iedere avond optredens en stond hij volop in de aandacht. Achteraf is Kirsten blij dat ze samen in dat succes zijn gegroeid. “Het was nieuw voor ons allebei, we konden er samen aan wennen. Daarbij heeft zijn carrière onze relatie in korte tijd verdiept. Als Nicks doorbraak was uitgebleven, hadden we waarschijnlijk langer gewacht met bepaalde dingen. Dan had ik fulltime gewerkt, was Nick nog aan het studeren en hadden we op den duur een appartementje gehuurd. Nu kochten we al vrij snel een huis – we waren een van de eersten binnen onze vriendengroep. Zijn succes heeft ons wat dat betreft in één klap volwassen gemaakt. Ik denk dat we daardoor ook sneller klaar waren voor het ouderschap.”
 

Kinderen

In 2011 werd dochter Nikki geboren. “Ik ben enig kind, maar groeide op in een kinderrijke buurt. Ik speelde continu met andere kinderen, een broer of zus heb ik nooit gemist. Toch wilde ik zelf dolgraag een tweede kind. Dat overweldigende gevoel dat ik na Nikki’s geboorte had, die pure liefde en blijdschap, maar ook al die mijlpalen als baby en peuter, dat wilde ik niet maar één keer meemaken. Julian volgde gelukkig al snel, hij en Nikki schelen negentien maanden en tien dagen.” Na de komst van Julian begon Nick over een derde kind, maar die keuze vond Kirsten moeilijker.

“Voor Nick was het een afspiegeling van zijn eigen jeugd, hij is opgegroeid met twee jongere broers. Een derde kind voelde voor hem logisch. Ik durfde het niet echt aan. Ik vond het geweldig dat Nikki en Julian zo dicht op elkaar zaten, maar het was ook loeidruk – vooral toen Julian nauwelijks sliep. Bovendien hádden we al twee gezonde kinderen. Een derde voelde als de goden verzoeken.”
 

Het hele interview staat in Kek Mama 03-2019.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >