In samenwerking met Kek Mama

Kinderbijslag: zes moeders vertellen wat zij met het geld doen

26.03.2018 08:06
kinderbijslag

Kinderbijslag is bedoeld als tegemoetkoming in de kosten van de opvoeding, maar wordt het hier ook echt voor gebruikt? Zes ouders vertellen wat zij met het geld doen.

Dorien, moeder van Tim (5), Sanne (3) en Bo (1): “Het komt binnen op onze gezamenlijke rekening. We zien het echt als extra. De ene keer gebruiken we het voor een weekend weg en de andere keer is het bedrag heel welkom als er iets in huis moet gebeuren.”

 

Mirjam, moeder van Cas (6) en Finn (5): “De kinderbijslag gaat bij ons met de stroom mee. Toevallig zijn we nu de kamers van de kinderen aan het verbouwen, dus gebruiken we het daarvoor. Maar ik hoorde laatst ook iemand die het bedrag op de spaarrekening van de kinderen zet. Dat ga ik misschien ook wel overwegen.”

 

Fleur, moeder van Anne (3) en Roos (1): “De kinderbijslag storten wij op de spaarrekening van onze kinderen. Want het is echt een bedrag wat je toch niet mist in je portemonnee. Zo spaar je toch een leuk bedrag per jaar voor de toekomst.”

 

Lees ook
Lig jij wakker van geld? Zo krijg je meer inzicht in je financiën >

 

Nina, moeder van Fenne (4) en Hidde (1): “Om eerlijk te zijn, sla ik de kinderbijslag meteen stuk. Het komt altijd goed van pas. Maar in de meeste gevallen wordt het uitgegeven aan kleding voor mijn zoon en dochter. Meestal gaat het om grote aankopen, zoals schoenen of jassen.”

 

Kim, moeder van Sem (2) en Otis (4 maanden): “De kinderbijslag gaat bij ons op de grote hoop, want ik geef het hele jaar door al geld uit aan mijn kinderen. Daarvoor wacht ik niet specifiek op het moment dat de kinderbijslag weer wordt gestort.”

 

Saskia, moeder van Jelle (7), Imre (5) en Bram (2): “Een deel van de kinderbijslag gebruiken we om kleding of andere spullen, de andere helft zetten we opzij om leuke dingen mee te doen. Zo gaan we bijvoorbeeld naar een pretpark of we besteden het geld tijdens een weekendje weg.”

 

Grip op je geld? Doe de Goed met Geld-test

Als je een kind hebt (of krijgt), wil je dat alles zo goed mogelijk geregeld is. Een gezonde financiële basis is daar onderdeel van. De Goed met Geld-test van Aegon is een leuke check om inzicht te krijgen in je financiën. Hoe sta je er financieel voor? Wat zijn je inkomsten en uitgaven? Hoeveel pensioen bouw je op? Zijn alle verzekeringen nog up-to-date en hoeveel ruimte heb je over om te sparen? Doe de test hier.