Kind op bed? Plof op de bank en relax met déze tips

26.01.2022 11:51
gestrest ontspan met tips baby

Lunchboxen vullen, kind naar school, rondje met Fikkie, boodschappen doen… Oké, overdag is misschien niet het beste moment om zorgeloos op de bank te ploffen, maar joh: neem het ervan zodra je kind op bed ligt. 

Verdwaal in een goed boek 

De Nationale Voorleesdagen zijn in volle gang, maar dat betekent niet dat je non-stop in kinderboeken hoeft te duiken. Want hoe lekker is het om te verdwalen in een grimmige thriller of foute bouquetreeks? Hier vind je een lijst met de populairste boeken voor volwassenen. 

 

Meeslepende podcast

Niet zo’n boekenwurm? Dan is een podcast zeker iets voor jou. Neem bijvoorbeeld Twistappels, een meeslepende fictieve podcastserie met Loek Peters – je weet wel, die van Penoza. In de zesdelige serie – bestaande uit korte afleveringen van vijf minuten – volgen de onverklaarbare gebeurtenissen elkaar in rap tempo op: een verwoestende vlammenzee, vreemde telefoontjes… Zodra het ene mysterie lijkt opgelost, doemt er alweer een volgend raadsel op aan de horizon. Wedden dat je op het puntje van je stoel zit? En het mooie: alle afleveringen staan vanaf 26 januari online. Kan jij mooi in één ruk door. Beluister ‘Twistappels’ via SpotifyDeezer en Itunes.

 

Mama doet ook maar wat

Hé, en als je dan toch bezig bent: beluister dan ook meteen de podcast van Kek Mama, ‘Mama doet ook maar wat’. In deze podcast bespreken we alles wat met moederschap te maken heeft. We zijn geen deskundigen, maar we hebben wel overal verstand van ;).

 

Mediteren (kun je leren)

Niets lekkerder dan in alle stilte mediteren. En ja, dat klinkt misschien zweverig, maar dat is het allesbehalve. Zoek op YouTube maar eens naar ‘meditatie’ en je krijgt een hele rits met oefeningen die je zelfs als ‘beginner’ heel gemakkelijk kunt doen. De eerste paar minuten vraag je jezelf misschien af waar je mee bezig bent, maar je zult echt merken dat je er na een tijdje heerlijk ontspannen van wordt. 

 

Manicure aan huis

He he, zo heb je ook eindelijk de tijd om die afgebladderde nagellak bij te werken zónder dat je bang hoeft te zijn dat een kind het potje omstoot. En om te voorkomen dat je versgelakte nagels na twee dagen alweer aan een nieuwe laag toe zijn, heeft Kek Mama’s Sabine een fijne tip voor je: 

 

Fanatiek potje puzzelen

Waar we puzzels een paar weken geleden nog voor ‘oude van dagen’ vonden, slaan we ze sinds de quarantaine massaal in. Niet zo gek ook, want je zet er je verstand heel gemakkelijk mee op nul. Wel zo prettig na een drukke dag.

 

Meer Kek Mama? Volg ons op Facebook >