‘Kan ik het maken ver weg te verhuizen na mijn scheiding?’

15.02.2022 05:52
vrouw zet man uit huis geen vinger uitsteekt na bevalling

Soms kom je er niet uit in je eentje en kun je wel wat advies gebruiken. Elke dinsdag vertelt een lezeres daarom over haar dilemma.

Dieuwke (37) is gescheiden moeder van Mart (9) en Geke (7).

“Toen ik een jaar geleden scheidde van de vader van mijn kinderen, was het onze intentie bij elkaar in de buurt te blijven wonen. Mijn ex ziet de kinderen om het weekend, en zo konden ze ook op hun vertrouwde school blijven. Met pijn en moeite lukte het een tijdelijke huurwoning te vinden in onze omgeving. Te duur, en met een slaapkamer te weinig. We wonen in de Randstad, en het zoeken naar een vaste woning is een soort extra baan geworden naast mijn echte, fulltime werk.

De pijnlijke realiteit: ik moet nog jaren wachten op een huis. Alleen, die heb ik niet. De huur van mijn huidige woning verloopt binnenkort. Ik wil niet van tijdelijk onderkomen naar tijdelijk onderkomen verkassen. Mijn kinderen hebben stabiliteit nodig. In de echtelijke woning trekken en mijn ex min of meer in een nomadenbestaan dwingen is geen optie; zelfs met zijn kinderalimentatie kan ik de lasten van ons huis niet dragen.
 

Lees ook
Terug naar je ouders. Mét kind: ‘Woonde ik ineens weer op zolder’ >
 

Verhuizen

In het noorden van het land is huren in de vrije sector net zo duur en lastig, maar een bescheiden huis kopen wél mogelijk. Mijn kinderen schreeuwen moord en brand bij de gedachte huis en haard te verlaten voor een nieuw bestaan, ver weg van hun vriendjes en vader. Het is bovendien niet wat we hebben afgesproken in ons echtscheidingsconvenant; daarin staat dat we altijd binnen een straal van tien kilometer bij elkaar in de buurt moeten blijven wonen. Maar de huidige woningmarkt is overmacht. Ik kan mijn kinderen toch niet elk jaar naar een nieuwe, tijdelijke woning slepen, met alle bijkomende, hoge kosten van dien? Kan ik het te maken naar de andere kant van het land te verhuizen?”

 

 

Meer afleveringen van het dilemma? Elke dinsdag komt er een nieuw verhaal op KekMama.nl. Lees hier de eerdere dilemma’s.