Kabinet: ‘Basisscholen hopelijk 25 januari weer open’

11.01.2021 15:39

Het kabinet streeft ernaar om de basisscholen en kinderopvang op 25 januari weer te openen, mits kinderen niet extra vatbaar blijken te zijn voor de Britse variant van het coronavirus. Dat meldt het AD op basis van ingewijden. 

Op dit moment vindt onderzoek plaats naar de uitbraak van de Britse, zeer besmettelijke variant van het coronavirus op een school in Bergschenhoek (Zuid-Holland). Als blijkt dat die mutatie geen groot gevaar vormt voor kinderen, streeft het kabinet ernaar om alle basisscholen en de kinderopvangcentra op 25 januari weer te openen. 

De PO-Raad komt op voor de belangen van de basisscholen en is positief over het nieuws: ‘Als het veilig en verantwoord kan, vinden wij het geweldig. Medewerkers moeten zich wel veilig voelen. We willen geen Britse toestanden.’

 

Lees ook:
Dít moet je weten over het coronavirus bij kinderen >

 

Testen

Vandaag werd ook bekend dat alle inwoners van de gemeente Lansingerland, waar Bergschenhoek onder valt, een oproep zullen ontvangen om zich te laten testen. Zo wordt verder onderzoek gedaan naar de Britse variant van het virus. De oproep geldt voor alle inwoners van twee jaar en ouder, ook als zij geen coronagerelateerde klachten hebben.

 

Verlenging

De rest van de coronamaatregelen worden volgens ingewijden zeer waarschijnlijk tot 9 februari verlengd. Deskundigen van het Outbreak Management Team zouden het kabinet daartoe nadrukkelijk hebben geadviseerd omdat het aantal besmettingen nog altijd erg hoog is. Vorige week werden gemiddeld 7700 mensen per dag positief getest. 

Morgenavond volgt een nieuwe persconferentie van Rutte en minister Hugo de Jonge. 

Bron: AD & NOS

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of neem een abonnement >