Jongen (12) mag niet meedoen aan eindmusical, ouders stappen naar de rechter

08.07.2019 08:51
niet-meedoen-groep-8-musical

De ouders van een twaalfjarige leerling van de O.G. Heldringschool in Den Haag zijn laaiend: hun zoon mag niet meedoen aan de eindmusical van groep acht omdat hij ‘de rust in de klas verstoort’. Via de rechter willen ze alsnog een rol afdwingen.

Dat meldt het AD.

 

De maat was vol

De schoolleiding zegt in de krant dat de jongen al het hele schooljaar de rust in de klas verstoort. Halverwege juni was de maat vol en sindsdien moet hij ’s ochtends naar een andere klas. ’s Middags – als er wordt geoefend voor de afscheidsmusical – moet hij zich ergens anders vermaken. En dat vinden de ouders van de twaalfjarige belachelijk.

 

Lees ook
Juffen schrijven brief aan leerlingen uit groep 8: ‘Cito laat niet zien wat jou zo speciaal maakt’ >

 

‘Hij is anders’

“Hoe kunnen ze hem zo krenken?”, zegt zijn vader tegen het AD. “Ik ben belastingadviseur, in mijn werk is het allerlaatste wat ik doe naar de rechter stappen. Maar wat is er nu nog te verliezen?” Volgens de vader weet de leerkracht van groep 8 niet hoe om te gaan met het gedrag van zijn zoon, die hoogbegaafd is. “Hij is anders. Hij slaat niet en hij schopt niet. Hij wil alleen antwoorden weten. Hij vraagt door en laat zich niet afschepen. Daarbij krijgt hij om het minste of geringste straf. En als ook anderen wat doen, krijgt alleen hij op z’n donder.”

 

‘Dan improviseren ze maar wat’

Via de rechter hopen de ouders alsnog hun gelijk te halen. “Als de rechter op tijd en positief beslist, gaat onze zoon gewoon meedoen aan de musical. Kortdag of niet, dan improviseren ze maar wat.”

De school wil geen commentaar geven zolang de rechter nog geen uitspraak heeft gedaan.

Bron: AD 

 

Meer nieuws?
Volg Kek Mama op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >