Juffen schrijven brief aan leerlingen uit groep 8: ‘Cito laat niet zien wat jou zo speciaal maakt’

16.04.2019 19:55
juffen-brief-groep-8-cito

Om leerlingen uit groep 8 tijdens de spannende eindtoets een hart onder de riem te steken, schreven twee juffen uit Vianen een brief met een rake boodschap: je bent méér dan alleen je Cito-score. 

De moeder van één van de leerlingen, Agnes Geense, deelde de brief op Facebook en sindsdien wordt-ie door veel media opgepakt. 

 

‘Leuk, grappig, zorgzaam en attent’

‘De Cito-toets laat niet zien wat jij ons het afgelopen jaar hebt laten zien’, schrijven juf Anne Maguire en juf Marjan van Dijk. ‘De Cito-toets laat niet zien dat je andere kinderen kan helpen als dat nodig is. De Cito-toets laat niet zien dat je beter voor jezelf hebt leren opkomen. De toets laat ons ook niet zien hoe leuk, grappig, zorgzaam, behulpzaam en attent jij bent!’

 

‘Belangrijk om signaal af te geven’

Anne is nieuw op de basisschool en geeft dit jaar ook voor het eerst les aan de oudste kinderen. “Dit is de eerste keer dat ik heb kunnen ervaren hoe verschrikkelijk de druk van de Cito kan zijn’”, zegt ze in het AD. “Daarom vond ik het samen met Marjan belangrijk om dit signaal af te geven.” Tot groot genoegen van veel ouders, want in korte tijd is de Facebookpost tientallen keren gedeeld. 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >