‘Ja, ik heb alleen maar dochters en het is fantastisch’

06.03.2018 05:59
meisjesnamen_met_letter_a

Katrina Davis en haar man worden vaak met grote ogen aangekeken als ze met vier meiden op straat lopen. En daar vindt de blogger wat van, schrijft ze op Scary Mommy.

‘Vier meiden? Wow. Jullie zullen er vast de handen aan vol hebben. Arme vader. Gaan jullie nog voor een jongen?’, zo wordt er regelmatig gezegd.

 

‘Mijn bloed kookt’

Maar Katrina ervaart dit helemaal niet zo: ze vindt het juist heerlijk dat ze alleen meisjes heeft. ‘Zodra mijn kind vragen: ‘Mama, waarom zeggen mensen ‘arme papa’? Krijgen we nog een baby erbij?’ begint mijn bloed te koken. Haar zus vroeg dit ook een paar jaar geleden en het zal me niets verbazen als onze jongste hier binnenkort ook iets over vraagt. Ik maak ze vaak genoeg duidelijk dat ik alleen maar dochters geweldig vind.’

 

Lees ook
Jongens moeten ‘hard’ zijn? Niet volgens deze vader >

 

‘Hou ze voor jezelf’

Het gekke is: de zus van Katarina heeft vier zoons en krijgt ook geregeld zulke opmerkingen naar haar hoofd geslingerd. En ondanks dat de moeder weet dat voorbijgangers het niet slecht bedoelen, wil ze dat deze mensen beseffen dat woorden pijn kunnen doen, vooral bij haar kinderen en bij mensen die graag wél een jongen zouden willen. ‘Ik weet dat het apart is om een ‘roze explosie’ te zien langslopen, maar hou de opmerkingen alsjeblieft voor je.’

Ontvang elke maand Kek Mama met korting en gratis verzonden op jouw deurmat! Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.