Beertje van Beers (43) denkt dat het bij Tigerlily (8) blijft, maar één ding weet ze zeker: als er nog een kind zou komen, gaat ze niet meer aan het werk. Daarvoor is moeder zijn veel te leuk.

Toen dochter Tigerlily in haar jongenskledingfase zat, kreeg Beertje van Beers veel blikken en blijken van medeleven. Want kijk toch eens hoe dat meisje (Tijgertje voor intimi) erbij liep: glittertruien van Cool Cat, gympen met flikkerende lampjes, baggy jeans. Het hart van haar moeder, immer perfect gestyled, zou dus wel bloeden. Die lachte er hartelijk om. “Welnee. Ik stimuleerde het juist. Ging met haar naar de jongensafdeling van kledingwinkels. Liet haar video’s zien van skateboarders uit de jaren zeventig. Want als het dan zo moest, dan moest het wel goed.”
Beertje is in een Amsterdams hotel neergevlijd op een kleine sofa. Ze draagt een grijs jurkje, hoge laarzen, veel haar en nog veel meer glimlach. “Ik heb zelf ook zo’n sportieve periode gehad. Ik was denk ik even oud als Tiger nu. Ik vroeg centjes aan mijn moeder en kocht een strakke Club de France-jeans, gele Nike-gympen, een gele sweater en op mijn voorhoofd zat een zweetband met daarop het Fame-logo, van de tv-serie. Mijn moeder, die me daarvoor in allerlei zelfgenaaide asymmetrische jurkjes kleedde, vond het prima. Ik moest mijn eigen smaak ontwikkelen. Je hoopt dat je kind in sommige fases van haar leven naar jou trekt, dat ze een voorbeeld aan je neemt. Maar tegelijkertijd hoop je ook dat ze een zelfstandig denkende persoonlijkheid wordt.” En dat kan dus ook in een glittertrui en Van’s gympen, in plaats van een minirokje en pumps.

Geen luiers en fopspenen

Beertje houdt niet van luiers en fopspenen. Die zitten maar in de weg. En niet alleen letterlijk, ook figuurlijk. “Ik heb Tigerlily zo snel mogelijk zindelijk gemaakt, ze was twee. Het zag er zo… onesthetisch uit met zo’n dikke luier. En de speen heb ik zo weinig mogelijk gegeven. Dat belemmerde haar bij het spreken.” Beertje gaat er eens goed voor zitten. “Kijk, ik zie mezelf als gastvrouw. Ik wil mijn dochter wegwijs maken in het leven, haar veerkracht geven voor als het tegenzit. Ik kan haar geen geluk beloven, maar wil wel het gevoel hebben dat ik iemand op de wereld heb gezet die haar steentje bijdraagt om er een mooiere plek van te maken. Daarom vind ik het belangrijk dat Tigerlily de juffrouw een hand geeft en aankijkt als ze de klas ingaat. Dat ze kassapersoneel complimentjes maakt. Als je respect hebt voor anderen, word je daar zelf gelukkig van.”

Lees het hele interview met Beertje in Kek Mama 11-2015.

BN'er-moeders op Instagram

Van dokter diagnoses tot de kinderboerderij en genieten van de zon: deze bekende moeders waren er op Instagram maar druk mee. Wij hebben de leukste Instagramposts van BN'er-moeders van afgelopen week voor je op een rij gezet.

Grote liefdes

 

Liefdes

Een bericht gedeeld door Airen Mylene (@airenmylene) op


Niet schudden schat

 

Haha #foodsharing 👻 Ik zei nog zo: niet schudden!!🤣

Een bericht gedeeld door Sophie de Buisonjé (@sophiedbuisonje) op


Kusjes

 

Ik vreet hem op! Vanmorgen lekker naar de kinderboerderij gegaan. 💛

Een bericht gedeeld door Bobbi Eden (@bobbieden) op


Genieten

 

Zon ❤️ ☀️

Een bericht gedeeld door Nicolette Kluijver (@nicolettekluijver_) op


Wat is de diagnose dokter?

 

Dokter wat is de diagnose? - Babyvet meneer, lot’s of babyvet!

Een bericht gedeeld door Maandg & Dondg 16:00 new video (@nienkeplas) opLees ook
Dit plaatsten BN'er-moeders deze week op Instagram >


 

Even tijd voor jezelf

 

Me time🙏🏼❤️

Een bericht gedeeld door Doutzen Kroes (@doutzen) op


Vrienden voor het leven

 

Heerlijk dagje buiten ☀️

Een bericht gedeeld door MoniQue Noël (@moniquenoell) op


Even afkoelen

 

De tuin Lente klaar maken💪🏻

Een bericht gedeeld door Marly Van der Velden (@marlyvd) op


#Throwback

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

video-actrice-jennifer-garner-haalt-tas-leeg

Dacht je dat jouw tas een puinhoop was? Dan moet je die van Jennifer Garner een zien. De actrice en moeder deelt de inhoud op Instagram en er komt van alles en nog wat voorbij.

Van pennen in alle kleuren en stickers tot zelfs een steen(?): ze heeft geen idee waar die troep vandaan komt. Of jawel - van haar kinderen natuurlijk. Logisch.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >