Beertje van Beers (43) denkt dat het bij Tigerlily (8) blijft, maar één ding weet ze zeker: als er nog een kind zou komen, gaat ze niet meer aan het werk. Daarvoor is moeder zijn veel te leuk.

Toen dochter Tigerlily in haar jongenskledingfase zat, kreeg Beertje van Beers veel blikken en blijken van medeleven. Want kijk toch eens hoe dat meisje (Tijgertje voor intimi) erbij liep: glittertruien van Cool Cat, gympen met flikkerende lampjes, baggy jeans. Het hart van haar moeder, immer perfect gestyled, zou dus wel bloeden. Die lachte er hartelijk om. “Welnee. Ik stimuleerde het juist. Ging met haar naar de jongensafdeling van kledingwinkels. Liet haar video’s zien van skateboarders uit de jaren zeventig. Want als het dan zo moest, dan moest het wel goed.”
Beertje is in een Amsterdams hotel neergevlijd op een kleine sofa. Ze draagt een grijs jurkje, hoge laarzen, veel haar en nog veel meer glimlach. “Ik heb zelf ook zo’n sportieve periode gehad. Ik was denk ik even oud als Tiger nu. Ik vroeg centjes aan mijn moeder en kocht een strakke Club de France-jeans, gele Nike-gympen, een gele sweater en op mijn voorhoofd zat een zweetband met daarop het Fame-logo, van de tv-serie. Mijn moeder, die me daarvoor in allerlei zelfgenaaide asymmetrische jurkjes kleedde, vond het prima. Ik moest mijn eigen smaak ontwikkelen. Je hoopt dat je kind in sommige fases van haar leven naar jou trekt, dat ze een voorbeeld aan je neemt. Maar tegelijkertijd hoop je ook dat ze een zelfstandig denkende persoonlijkheid wordt.” En dat kan dus ook in een glittertrui en Van’s gympen, in plaats van een minirokje en pumps.

Geen luiers en fopspenen

Beertje houdt niet van luiers en fopspenen. Die zitten maar in de weg. En niet alleen letterlijk, ook figuurlijk. “Ik heb Tigerlily zo snel mogelijk zindelijk gemaakt, ze was twee. Het zag er zo… onesthetisch uit met zo’n dikke luier. En de speen heb ik zo weinig mogelijk gegeven. Dat belemmerde haar bij het spreken.” Beertje gaat er eens goed voor zitten. “Kijk, ik zie mezelf als gastvrouw. Ik wil mijn dochter wegwijs maken in het leven, haar veerkracht geven voor als het tegenzit. Ik kan haar geen geluk beloven, maar wil wel het gevoel hebben dat ik iemand op de wereld heb gezet die haar steentje bijdraagt om er een mooiere plek van te maken. Daarom vind ik het belangrijk dat Tigerlily de juffrouw een hand geeft en aankijkt als ze de klas ingaat. Dat ze kassapersoneel complimentjes maakt. Als je respect hebt voor anderen, word je daar zelf gelukkig van.”

Lees het hele interview met Beertje in Kek Mama 11-2015.

moeder-heerlijk-telefoon-kwijt

Op het moment dat de telefoon van blogger Emily Hollenbeck in het water viel, kreeg ze zowat een paniekaanval. Maar nu ze al vijf dagen zonder zit, vindt ze het eigenlijk wel lekker.

Op Scary Mommy vertelt ze waarom.

 

1. Ik sta niet meer constant 'aan'

Ik had geen idee hoeveel stress 'aan staan' veroorzaakt. Met mijn telefoon in de buurt was er altijd nog wel een mail die ik kon beantwoorden of iets wat ik kon googelen. Nu ik die opties niet meer hebt, voelt het als een soort pauze van m'n overbelaste brein.

 

2. Ik had het niet druk, ik was gewoon afgeleid

Door onnozele Facebookpagina's, bijvoorbeeld. Waar je maar doorheen kunt blijven scrollen.

 

3. Ik moet mensen bewust opzoeken

Met mijn telefoon appte ik nog weleens last minute naar vrienden: 'Hé, wij zijn nu hier, dus als je in de buurt bent...', maar nu moet ik bewust met iemand afspreken. En eigenlijk is dat heel fijn: ik weet precies waar ik aan toe ben.

 

Lees ook
Melinda Gates waarschuwt: 'Geef kinderen niet te snel een smartphone' >

 

4. Het werk wordt nog steeds gedaan

Want zo erg is het niet als je een collega niet dezelfde minuut nog terugmailt.

 

5. Het spel met mijn kinderen wordt niet onderbroken

Met mijn telefoon in de buurt voelde ik me gedwongen om een oneindige to-do-lijst af te vinken. Kunnen spelen met mijn kinderen zonder zo'n lijst in mijn hoofd, voelt bevrijdend. 

 

6. Het voelt als een vakantie

Want ik móet mijn werk nu wel 'uitschakelen' op bepaalde momenten. 

 

Ogen geopend

Hiermee wil Emily overigens niet zeggen dat ze nooit meer een mobiel aanschaft, die luxe heeft ze door haar werk niet, maar het heeft wél haar ogen geopend. 'Ik hoop dat ik mijn telefoon voortaan vaker links laat liggen en minder geestdodend doorspit.'

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >
BN'er-moeders op Instagram

Van zwangerschapsverlof tot het huis schoonmaken: deze bekende moeders waren er op Instagram maar druk mee. Wij hebben de leukste Instagramposts van BN'er-moeders van afgelopen week voor je op een rij gezet.

Samen verkennen


Even offline


Om van te smelten

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lekker Mokkel van je moeder🐯 . . . #babygirl #beauty #daughter #love #babystyle #evesleep #Maliya

Een bericht gedeeld door Sharon Doorson 🦁 (@sharondoorson) op


Mooie foto

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

❤️

Een bericht gedeeld door Airen Mylene (@airenmylene) op

 

Lees ook
Dit plaatsten BN'er-moeders deze week op Instagram >


Mama moet even lekker gek doen


En waarom ook niet...

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

👌🏻 #waariswally

Een bericht gedeeld door Marly Van der Velden (@marlyvd) op


Samen naar de nagels


Een schat vinden

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Goedemorgen uit Maastricht op deze zonnige maandag! Het was lastig om gisteravond van huis te vertrekken. Ik moet altijd met een dikke koffer (never travel light) de auto in en 4 mooie mensen achterlaten om naar de set te gaan voor een paar dagen. Mijn jongste dochtertje zei: “Ik hoop dat ik een schat vind. Dan hebben we genoeg geld voor altijd zodat jij nooit meer moet gaan werken!” Even leek het een topoplossing, maar toen heb ik haar toch snel uitgelegd dat ik het óók gewoon heel erg leuk vind wat ik doe. Dat ik steeds nieuwe mensen ontmoet en dat ik zo blij word van acteren. En dat het heel bijzonder is als je mag en kunt doen wat je graag doet. Ze begreep het. En hoopt nu op een eigen manege met 30 paarden voor haar zus. Want, ook al zal dat veel werk zijn en best duur, Bloem zal er zeker heel erg blij van worden. #zoiets #blij #offers #itsallaboutthebalance

Een bericht gedeeld door Angela Schijf (@angelaschijfofficial) op

 

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >