‘Ik vind het heerlijk om een kostuum te dragen en even iemand anders te zijn’

02.07.2018 12:33
Elfia moeder Amanda cosplay

Twee keer per jaar gaan ze met het hele gezin naar Elfia. Als ridder of viking, als fee of prinses, piraat of goddelijk wezen.

AMANDA VAN LEEUWEN-MALLENS (32) IS GETROUWD MET IVO (33) EN MOEDER VAN KIRA (1,5).

“Ik doe al jaren aan cosplay. Dat staat voor costume play waarbij je verkleed gaat als bijvoorbeeld een gamepersonage. Vier jaar geleden ontdekte ik Elfia via een vriendin bij wie ik mij kostuums leerde maken. Geweldig, zo kon ik nog vaker in kostuum lopen – ik vind het heerlijk even iemand anders te zijn.
 

Disneythema

Op dit moment zit ik helemaal in het Disneythema. Mijn dochtertje vindt het te gek als Sneeuwwitje ineens in de woonkamer staat. Overigens ga ik niet alleen als prinses, ook weleens als boze stiefmoeder of heks. Dit jaar ging ik als Maleficent en mijn dochter als Doornroosje.
 

Lees ook
‘Ik hou ervan bijzondere dingen te doen – zelf voldoe ik ook niet aan het standaard plaatje’ >

 

Glitterkostuum

Ik nam Kira al mee toen ze zeven weken was: lag ze in een beeldige jurk in de kinderwagen. Nu is ze bijna twee en rent ze af op iedereen in een glitterkostuum. Mijn man vindt Elfia leuk, maar voor hem hoeven die kostuums niet zo – hij trekt gewoon z’n normale kloffe aan. Ach, kan hij mooi met onze spullen sjouwen. Als hij een bordje om zijn nek doet, is hij het pakezeltje.”

 

De hele portrettenserie staat in het Kek Mama Zomerboek 2018.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >