‘Ik hou ervan bijzondere dingen te doen – zelf voldoe ik ook niet aan het standaard plaatje’

03.04.2018 15:13
papa verkleed

Dat is nog eens wat anders dan een vader die elke dag braaf naar kantoor gaat: een pa die optreedt als viking, clown of standbeeld.

WILLIAM KLAASSEN (38) IS GETROUWD MET ELIZE (37) EN VADER VAN SASHA (15), ROBYN (11), MAURIN (8) EN CHRISS (5).

“Komt er een fantasy-event aan, dan pakken we helemaal uit met kostuums. Mijn vrouw heeft een middeleeuwse jurk, de kinderen gaan als Robin Hood en zijn kompanen en zelf ga ik als Viking – mijn leren schouderstuk staat geweldig op een blote bast.
 

Bijzondere dingen doen

We doen nog niet zo lang mee aan fantasy: vorig jaar zagen we dat er een event was. Dat wilden we weleens proberen. Ik hou ervan bijzondere dingen te doen – zelf voldoe ik met mijn baard, lange haren en alternatieve kleding ook niet aan het standaard plaatje. De kinderen zagen het wel zitten, behalve de oudste, die wilde niet mee. ‘Je gaat toch niet voor paal lopen’, snoof hij.

Na vijf minuten wisten we al: dit is fantastisch. De sfeer was top en iedereen was in kostuum – alsof we in een sprookje rondliepen. De kinderen mochten een pijl en boog maken, fikkies stoken en op het einde was er vuurwerk. ‘Het is nog leuker dan een pretpark’, riepen ze. Ja, ook de oudste.
 

‘Je bent mijn droomman’

Je trekt nogal wat bekijks als je met ontbloot bovenlijf op een festival rondloopt. Sommige vrouwen vragen of ze even aan mijn buikspieren mogen voelen. Hallo, mijn kinderen zijn er ook bij, denk ik dan. En laatst rende er een vrouw achter me aan; ze riep dat ik haar droomman was en wilde me knuffelen. Mijn vrouw vond het hilarisch.

We wonen op de Veluwe en daar heerst het credo: doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg. In onze kostuums zijn we een verschijning. Ik krijg weleens zure reacties. ‘Moet je niet naar de kapper’, dat werk. Het kan me geen bal schelen. En mijn vrouw ook niet. Zij is blij dat ze geen vent heeft die met een bierbuik op de bank ligt.”
 

De hele portrettenserie staat in Kek Mama 04-2018.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >