‘Ik raakte mijn kinderen kwijt in een menigte en dit leerde ik ervan’

12.05.2022 11:50

Je kind kwijtraken is de nachtmerrie van veel moeders. Het gebeurde Emma Wilkins. Ze was met haar kinderen in het theater en toen de voorstelling was afgelopen, moest haar tienjarige zoon naar het toilet. Voor ze het wist, was hij met zijn broertje verdwenen.

Omdat er een lange rij voor de toiletten stond, zei Emma dat ze het beste naar de bibliotheek konden gaan. Daar zouden ze toch heen gaan en het was praktisch naast het theater. “Achteraf gezien had ik moeten checken dat we op dezelfde lijn zaten en moeten luisteren naar zijn antwoord. Maar wat ik deed was mij omdraaiden om mijn tas en mijn vierjarige kind te verzamelen. Ondertussen was mijn zoon met zijn jongere broertje van acht naar beneden gelopen. Tegen de tijd dat ik de foyer inliep, waren ze verdwenen.”

Telefoon

Gelukkig raakte Emma niet in paniek en bleef ze rustig. Ze liep naar de bibliotheek en keek de straat rond. Daarna gingen ze naar de herentoiletten, maar ook daar waren ze niet te bekennen. “Ik bedacht me opeens dat mijn telefoon nog uitstond vanwege de voorstelling, dus die deed ik snel aan. Terwijl ik de foyer opnieuw binnenliep, ging mijn telefoon over. Op dat moment zag ik de jongens staan: mijn oudste zoon met de telefoon van het theater in zijn hand en zijn achtjarige broertje ernaast, zijn tranen binnenhoudend.”

Lees ook
Dat ging ff mis: ‘Ik werd lijkwit, ineens was mijn baby weg

Hulp

“Ik hoopte dat de drie medewerkers die erbij stonden zagen hoe dankbaar ik was, want ik kon even geen woord uitbrengen. Dat kwam alsnog wel, maar ze waren vooral gefocust op de kinderen.” Emma legde uit dat ze de jongens in de bibliotheek had gezocht. Toen hoorde ze wat haar kinderen te zeggen hadden. “Mijn oudste zei dat toen ik hem vertelde dat hij bij het toilet in de bibliotheek moest wachten, hij had gezegd dat hij liever naar het toilet ging in het theater. Dat had ik dus niet gehoord.” Toen ze erachter kwamen dat hun moeder er niet stond toen ze klaar waren, hebben ze om hulp gevraagd. Gelukkig wist de achtjarige het telefoonnummer van zijn moeder uit zijn hoofd. “Ik zei dat ik blij was dat ze bij elkaar waren gebleven en om hulp hadden gevraagd.”

Luisteren

In de tijd die volgde probeerde Emma haar kinderen duidelijk te maken hoe belangrijk het is om bij elkaar te blijven. Ook legde ze nog een paar keer de nadruk op het kennen van haar telefoonnummer, voor situaties zoals deze. “Ik sprak over het belang van het luisteren naar elkaar. En dat het goed is om na te gaan dat als je iets zegt tegen een ander, het bericht ook daadwerkelijk wordt ontvangen. Dat is in het vervolg zowel voor hen als voor mij goed om nog eens dubbel te checken.”

Bron: Scary Mommy

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >