‘Ik kan geen afstand doen van mijn zwangerschapstest’

02.10.2019 09:49
afstand doen zwangerschapstest Beeld: Shutterstock

Haar laatste zwangerschapstest is vijf jaar oud, maar Stacy Reiber kan het niet over haar hart verkrijgen hem weg te gooien.

Stacy bewaart nooit iets. ‘Als ik niets zou weggooien, zouden we met drie kinderen verzuipen in de rotzooi’, schrijft ze in haar blog. Toch – ‘al klinkt het goor’ – ligt haar laatste zwangerschapstest nog altijd in een la van de badkamer.

Haar man had wat overtuiging om voor een derde kind te gaan. Ze wist dat dit haar laatste zwangerschap zou worden. Dus heeft de test sentimentele waarde. ‘Nog elke maand wanneer ik een tampon pak uit hetzelfde laatje, trek ik die test tevoorschijn’, schrijft ze. ‘Het zou me een gelukkig gevoel moeten geven, maar ik voel grotendeels paniek, wanneer ik hem in mijn handen houd. Omdat ik nooit meer over een nieuwe stick zal plassen. De hoop van nieuw leven, plaatsmaakt voor sterfelijkheid, met ouders die steeds ouder worden.’
 

Lees ook
‘Ik mis mijn kind enorm als ik aan het werk ben’ >

 

Druppel borstvoeding

Haar man heeft geen idee van de bewaarde test. Wél van het kleine beetje borstvoeding dat nog altijd in hun vriezer ligt. Daar wilde ze een sieraad van laten maken, maar de hoeveelheid bleek te klein en de borstvoeding was inmiddels gestopt. ‘Hij zeurt er niet meer over, dat dat treurige zakje met een paar druppels nu toch weleens weg kan. Hij begrijpt hoe heerlijk ik het vond om zwanger te zijn en mijn kinderen te voeden.

Ondertussen is man klaar voor de volgende fase van hun leven, met basisschoolkinderen. Stacy nog niet helemaal. Dus verdwijnen de kindertekeningen zonder pardon in de kliko, maar houdt ze die zwangerschapstest voorlopig nog even veilig verstopt.

 

 

Meer Kek Mama? Neem nu een abonnement en profiteer van leuke aanbiedingen!