‘Ik heb als alleenstaande moeder een kind geadopteerd’

23.08.2020 20:46
alleenstaande_moeder_adoptie

Een Scary Mommy-blogger die liever anoniem blijft, heeft haar zoon als alleenstaande moeder geadopteerd. En dat zorgt nog altijd voor veel vreemde reacties.

Zelfs nu haar kind al op de basisschool zit. 

 

Gesprek

‘In mijn vorige leven was ik een alleenstaande hondenmoeder met ook nog een paar katten’, schrijft ze. ‘Maar door een ingrijpende gebeurtenis – die ik liever geheim houd in verband met privacy voor mijn kind – ben ik sinds 2013 ook echt moeder.’ Toen de blogger aan haar omgeving vertelde dat ze een baby had geadopteerd, verliep het gesprek meestal als volgt: 

  • ‘Ik heb een baby geadopteerd.’
  • ‘Een baby? Als in: een babyhondje? Een puppy?’
  • ‘Nee, een kleine jongen…’
  • ‘Een jongenspuppy? Hoe heet-ie? Is hij al gecastreerd?’
  • ‘Nee, een jongen, een mens.’
  • ‘Dat meen je niet! Heb jíj een kind geadopteerd?!’

 

Lees ook
‘Hoe adoptie mijn manier van opvoeden heeft veranderd’ >

 

Buurvrouw

Maar wat de blogger nog het meest is bijgebleven, is het gesprek met haar buurvrouw op een bankje naast d’r flat. ‘Terwijl mijn zoon op schoot zat, keek ze me verbaasd aan en zei: ‘Wauw, hij lijkt het echt leuk te vinden! Denk je dat hij weet wie je bent?’ Eh, ik had sinds zijn geboorte zowat elke luier verschoond en elke fles gevuld, dus het zou wel heel raar zijn als hij me niet zou herkennen.’ Vervolgens vroeg de buurvrouw: ‘Moet je ‘m terugbrengen? Of blijft hij bij je?’

De blogger neemt de vreemde opmerkingen maar voor lief. ‘Want het is slechts een kwestie van tijd voordat de vragen komen. En daar komt ook nog lang geen einde aan.’

 

Of je ‘m nu aan iemand cadeau doet of ze voor jezelf koopt: deze goodiebag is hoe dan ook een succes. Bekijk de inhoud hier en bestel ‘m voor slechts € 39,95 i.p.v. € 272,89!