‘Ik ga in mijn eentje op vakantie, omdat ik het verdiend heb’

04.06.2019 10:37
alleen op vakantie verdiend Beeld: Shutterstock

De afgelopen tien jaar voedde Rachel Lena als thuisblijfmoeder vier prachtige kinderen op. Man op werk of zakenreis, zij in haar eentje aan het thuisfront, als Manus-van-werkelijk-alles. Dus: gaat ze op vakantie. In haar eentje.

Het allermooiste: haar man gaf haar de vierdaagse reis cadeau, schrijft ze op ScaryMommy. Die begreep het, de uitputting. De eindeloosheid. Rachels omgeving niet: toen ze haar vakantie bekend maakte, ontving ze de ene kritiek na de andere. ‘Waarom laat je je gezin achter?’ ‘En moet dat per se meteen per vliegtuig?’ ‘Eén nachtje, oké – maar dríe?!’.
 

Wijn

Rachel op haar beurt kijkt al uit naar de reis op zich. Met één koffer, één boek, en een glas wijn. Geen luiertassen, snoetenpoetsers, en armen en benen vol ruziënde kinderen. “En daarna mag ik nog uitslapen ook – al ben ik vast om zeven uur wakker, want biologisch geprogrammeerd. In mijn eentje ontbijten zonder duizend keer terug te lopen naar het buffet omdat er altijd wel eentje meer sap/een broodje/yoghurt wil. Hé, misschien sla ik dat hele ontbijt wel over, gewoon omdat het kan.”
 

Lees ook
In je uppie op vakantie: deze moeders doen het >

 

Man entertainen

Rachel ziet meer voordelen. Zo hoeft ze haar man niet te entertainen en zich te vermoeien met zoektochten naar goede restaurants en waar ze voetbal kunnen kijken. Ze kan een boek lezen in plaats van seks. Poepen zonder publiek en alleen in bad. “Reken maar dat ik me zorgen maak en mijn hele gezin gruwelijk mis, maar geen haar op mijn hoofd die overweegt me daar een seconde schuldig over te voelen.”

Die korte ontsnapping aan het dagelijks leven, in welke vorm dan ook, zou elke moeder eens moeten krijgen, vindt Rachel. “We hebben het verdiend. En: daarna zijn we de beste versies van onszelf.”

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >