‘Ik ben het type moeder dat vaak geen idee heeft, en graag afkijkt bij andere moeders’

07.11.2019 08:45
Helene van Santen editorial

Helene van Santen (38) is hoofdredacteur van Kek Mama. Ze woont samen met Navin en hun zoontjes Milo en Oliver (1,5).

Het handige van werken op de Kek Mama-redactie is dat ik ieder opvoeddilemma met mijn collega’s, die bijna allemaal ook moeder zijn, kan bespreken. Mijn zoontje Milo is een dag voor de vakantie ziek geworden – wat nu: toch gaan of thuisblijven? Ik ben het type moeder dat vaak geen idee heeft, en graag afkijkt bij andere moeders. En dat doe ik het liefst bij chef redactie Mariëtte. Het lijkt er vaak op dat zij als moeder precies weet wat ze doet (met nadruk op lijkt, zegt ze zelf). Op de redactie zijn mijn collega’s en ik inmiddels zo dol op haar adviezen, dat we vaak voor de grap bij ieder dilemma roepen: ‘Wat zou Mariëtte doen?’

Mariëtte is van de simpele doch effectieve oplossingen en kiest altijd het beste voor het kind maar óók het beste voor mama. Heeft je kind koorts, wat zou Mariëtte doen? Die zegt: ‘Paracetamol erin! Omdat slaap boven alles gaat, voor iedereen.’ Kijk, daar kan ik iets mee.
 

Meekijken

Om iedereen de kans te geven om af te kijken bij Mariëtte heb ik haar onlangs gevraagd of ze wilde vloggen voor Kek Mama TV, ons gloednieuwe online videokanaal waar we apetrots op zijn. En ze zei ja! Nu kun jij dus ook meekijken bij het reilen en zeilen van het gezin van Mariëtte, op KekMama.nl/tv. En wat blijkt? Ze weet het ook niet altijd (hè gelukkig!), maar bedenkt meestal ter plekke een oplossing.
 

Lees ook
Zó ziet een bezoek aan de tandarts met kinderen eruit >
 

Helene Helpt

Naast Mariëtte ga ik ook graag te raad bij experts op allerlei gebieden. Als hoofdredacteur van Kek Mama spreek ik veel deskundigen die gelukkig altijd bereid zijn tips te geven over alles waar ouders mee te maken krijgen: als je kind nachtmerries heeft bijvoorbeeld. Ook heb ik inmiddels zo’n beetje het hele archief aan artikelen op KekMama.nl gelezen, en dus durfde ik het aan om een adviesrubriek te presenteren op Kek Mama TV: Helene Helpt. Daarin bespreek ik in iedere video van maximaal twee minuten een dilemma én geef een oplossing. Zodat we allemaal van elkaar kunnen afkijken.
 

 

Meer Kek Mama? Neem nu een abonnement en profiteer van leuke aanbiedingen!