‘Ik ben bang om vriendschappen te verliezen in deze quarantainetijd’

13.05.2020 22:06
vrienden_verliezen_quarantaine

Katie Bingham-Smith mist haar vrienden enorm nu iedereen zoveel mogelijk thuisblijft. Ze is bang dat het contact zal verwateren en ze ze uiteindelijk verliest. 

En dat neemt ze vooral zichzelf kwalijk. 

 

‘Steun en toeverlaat’

‘Ik hou van mijn vriendinnen – extra van mijn vriendinnen die alleenstaande moeder zijn’, schrijft de blogger. ‘Zij weten precies hoe ik me voel en kunnen mijn wanhoop in een oogwenk lezen: ze waren mijn steun en toeverlaat tijdens mijn scheiding.’ Maar nu de wereld op z’n kop staat door het coronavirus, ziet Katie haar vriendinnen veel minder. En hoewel ze ze enorm mist, voelt ze niet de behoefte om met ze te kletsen.

 

Lees ook
Kimberley Klaver schrijft openhartige column over quarantaine: ‘C’est la fucking vie’ >

 

‘Geen energie’

‘Dat ligt echt niet aan hun, maar ik heb letterlijk niets nieuws te melden’, legt ze uit. ‘Ik wil ze niet vervelen met details over hoe het hardlopen ging, hoe ik de energie kon vinden om de afwas te doen of te stofzuigen.’ Soms heeft Katie het gevoel dat ze zichzelf kwijt is geraakt door de quarantaine. ‘Ik wil niet meer praten, want dan gaat het altijd maar over het virus. Ik wil niet brainstormen over ideeën hoe we deze situatie kunnen veranderen en ik heb zelfs niet de energie om me druk te maken om de financiële toekomst van iedereen.’

Katie is daarom voorlopig niet van plan om met mensen te kletsen. ‘Ik moet mijn gevoel niet negeren. En als dit alles voorbij is, hoop ik dat ik mezelf weer een beetje terug kan vinden.’

Bron: momtastic.com

 

Neem nu een abonnement op Kek Mama en profiteer van een geweldige aanbieding: 8 nummers én een Studio Noos-tas voor maar € 49,95!