‘Ik beloof braaf dat ik niets meer koop, maar loop wel linea recta naar de kinderafdeling’

23.10.2023 12:58
winkelen met kind overleven

Zich netjes houden aan het verbod op het kopen van nieuwe kinderkleding of alleen werken omdat het leuk is – dat is net niet de waarheid. Hoe het echt zit, hoeft niemand te weten.

Kim (26), moeder van Evie (11 maanden):

“Ken je de klassieker van de vrouw die de etiketten van de kleding afknipt zodat haar man niet weet wat ze koopt? Bij mij is het anders. Als ik ga winkelen móét ik van mijn man terugkomen met iets voor mezelf. Ik heb een verbod op het kopen van kleertjes voor Evie.

Ik beloof het braaf, maar zodra ik een winkel in stap, loop ik linea recta naar de kinderafdeling. Meestal kom ik toch weer bij de kassa met een paar rompers, jurkjes of vestjes voor mijn dochter. Die moffel ik thuis weg in de commode en laat vervolgens trots de zwarte jurk zien die ik voor mezelf heb gekocht. Vaak breng ik de jurk later stiekem terug. Hoe lief de gedachte van mijn man ook is, zolang ik nog niet mijn oude figuur heb, wil ik eigenlijk niks nieuws kopen.”

De hypotheekstrop

Judith (37), moeder van Florine (4) en zwanger van de tweede:

“Ik werk voor mijn plezier. Om er even uit te zijn, iets voor mezelf te hebben. Dat vertel ik onze om­geving. In werkelijkheid hebben we mijn salaris keihard nodig. Ik schaam me ervoor, maar we leven ver boven onze stand.

“Met mijn geld erbij redden we het net”

Om te kunnen wonen in de wijk waar al onze vrienden een huis hebben, moesten we een torenhoge hypotheek afsluiten. Met mijn geld erbij redden we het net en kunnen we ook wat leuke dingen doen. Toch zou ik het liefst niet werken en bij de kinderen blijven. Ik kijk reikhalzend uit naar mijn verlof straks.”

Lees ook – ‘Ik snoep regelmatig geld weg van onze gezamenlijke rekening voor mijn eigen plezier’ >

Heerlijk, vegan kaas

Kristel (29), moeder van Roos (6):

“Ik weet niet waarom ik er ‘ik ook’ uitflapte tegen de moeder uit de ouderraad. Of waarom ik niet heb uitgelegd dat ik instemde met haar opmerking over weinig kant-en-klaarmaaltijden, niet over vegan zijn. Nu denkt zij in mij een collega-veganist te hebben gevonden.

“Elke keer als ze me nu aanspreekt jok ik maar wat mee”

Ik vind het zo stom dat ik niet eerlijk zeg dat ik geen vegan ben. We eten zelfs niet eens vegetarisch thuis, al staat er maximaal twee keer per week vlees op tafel. Elke keer als ze me nu aanspreekt over zuivelvrije traktaties of over lekkere recepten met plantaardige kaas jok ik maar wat mee.”

In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.