‘Iedere moeder heeft er minstens één: een #datgingffmis-momentje’

02.03.2020 10:25
Helene van Santen editorial

Helene van Santen is hoofdredacteur van Kek Mama. Ze woont samen met Navin en hun zoontjes Milo en Oliver.

Iedere moeder heeft er minstens één: een #datgingffmis-momentje. Dit is het mijne. Na een gezellig middagje in een dierenpark laden Navin en ik de tweelingbuggy uit de auto, op de parkeerplaats vlak bij ons huis. Ineens begint het keihard te regenen. Een wolkbreuk! We hebben geen paraplu’s of regenhoezen bij ons, want de hele ochtend scheen het zonnetje, dus dat leek ons niet nodig.

In de stromende regen

Snel halen Navin en ik de paraplu-buggy uit de kofferbak en trekken ’m uit elkaar. Dan tillen we ieder een kind uit de auto en zetten hem in de buggy. Omdat ik heel snel naar binnen wil, geef ik gehaast een trap op de rem. Met een ruk klapt de buggy terug in elkaar. Met de kinderen er dus in! Milo, die de pech heeft achterin te zitten, begint meteen te brullen. Oliver huilt met hem mee. Navin en ik staan als twee gekken aan de buggy te rukken, schreeuwend en vloekend, in de stromende regen. Gelukkig krijgen we ’m snel weer uit elkaar en blijken Milo en Ollie geen enkel schrammetje te hebben. Oef.
 

Lees ook
Oeps, #datgingffmis: deze moeders delen hun (pijnlijke) blunders >

 

‘Joh, het ging effe mis’

Als ik de volgende dag mijn verhaal met enige schaamte vertel aan een collega, reageert zij superlief: “Joh, het ging effe mis. Kan gebeuren. Jouw intentie was goed, want je wilde zo snel mogelijk naar binnen omdat je niet wilde dat je kinderen natgeregend zouden worden. Ik heb tal van dat soort momentjes gehad, en nog steeds. Ik kan er een boek mee vullen.” En zo kom ik erachter dat er zoiets bestaat als een #datgingffmis-momentje, dat blijkbaar alle moeders hebben. Gelukkig.
 

Heb jij ook weleens zo’n blunder begaan? Tag Kek Mama op Instagram (@kekmamamagazine) en deel jouw moment met de hashtag #datgingffmis.

 

 

 

Meer Kek Mama? Schrijf je in voor de nieuwsbrief >