‘Houd ik wel genoeg van mijn baby?’

31.01.2023 06:26
houd ik wel van baby Beeld: Getty Images

Soms kom je er niet uit in je eentje en kun je wel wat advies gebruiken. Elke dinsdag vertelt een lezeres daarom over haar dilemma.

Meriam (32) is moeder van Matthew (6 maanden). Ze woont samen met Marcel (37).

“Vroeger had ik nooit een kinderwens. Die kwam pas op toen ik Marcel leerde kennen, drie jaar geleden. Misschien omdat ik in hem als eerste een goede vader zag. En vanaf de eerste dag dat ik hem kende, geen moment meer zonder hem wilde.

Pittig

We hadden geluk: toen we besloten ervoor te gaan, was ik een maand later al zwanger. Iets om dankbaar voor te zijn, ik weet het, maar mij overviel het nogal. Ik had negen maanden de tijd om te wennen aan het feit dat mijn leven voorgoed en onomkeerbaar zou veranderen.

Dat lukte, grotendeels. Dolgelukkig was ik toen ik Matthew eenmaal in mijn armen hield. En nog elke dag ben ik blij dat hij er is. Maar één ding vertel ik niemand: ik kijk óók elke dag uit naar de drie dagen in de week dat hij naar de kinderopvang gaat. Ik vind het zwaar, de zorg voor een baby. En bovenal mis ik tijd voor mezelf.

Lees ook – ‘Geen tijd voor jezelf met een baby? Weet dat het doodnormaal is’ >

Tijd voor mezelf

Ik heb een flexibele baan. Vaak probeer ik al om zeven uur te beginnen. Dan brengt mijn vriend Marcel Matthew weg, en kan ik al om drie uur stoppen met werken. Een goede moeder die van haar kind houdt, sprint dan naar de crèche om hem op te halen, toch?

Ik niet. Ik hunker naar die momenten na drieën. Dan duik ik de stad in om te winkelen, drink in mijn eentje een wijntje in de kroeg, en ik pik mijn zoon pas op tegen sluitingstijd: half zeven. Alleen zo kom ik toe aan mezelf, hoe schuldig ik me er ook over voel. Doen meer moeders dit, of houd ik niet genoeg van mijn baby?”

 

Met een abonnement op Kek Mama geniet je van mooie voordelen:

*Goedkoper dan in de winkel
*Lees elke maand als eerst Kek Mama
*Gratis verzonden

Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.