Joyce: ‘Ik durf mijn schoonouders niet op te laten passen, vanwege de hond’

01.02.2024 15:21
hond oppassen schoonouders Bron: Unsplash

Huisdieren zijn hartstikke leuk, maar niet iedereen is er even dol op. Zo is Joyce helemaal geen fan van honden en dat haar schoonouders er eentje hebben vormt dan ook een obstakel. Joyce wil haar kind namelijk niet alleen achterlaten bij haar schoonouders thuis als de hond er is.

“Mijn schoonouders zijn hele lieve mensen, ze zijn al wat ouder en hebben een hond die alles voor hen is. Leuk, zou je zeggen, maar voor mij is dat een probleem. Ik ben vroeger namelijk een keer gebeten door een hond en heb sindsdien een trauma. Natuurlijk weet ik heel goed dat niet alle honden bijten, maar voor mij blijven het onvoorspelbare dieren. Ik wil dan ook niet dat die hond in de buurt van mijn 9 maanden oude zoontje komt.

Zeker met alle verhalen die de laatste tijd in de media zijn, van honden die kinderen hebben aangevallen of zelfs gedood, is mijn angst weer extra aangewakkerd.

Hond op de bank

Mijn schoonouders begrijpen daar niets van. Ik geef toe, hun hond heeft nog nooit iets gedaan. Het is een golden retriever die zelfs op mij best vriendelijk overkomt. Maar hij is niet gewend aan kleine kinderen. Tot nu toe hou ik mijn zoontje altijd op mijn schoot als we op visite gaan, maar nu hij ouder wordt, wordt dat steeds lastiger.

Ik weet niet hoe de hond erop zal reageren als mijn zoontje rondkruipt of loopt. Bovendien vind ik dat mijn schoonouders de hond veel te veel behandelen als een mens. Hij zit op de bank en soms zelfs aan de eettafel, ik ben bang dat hij zichzelf daardoor hoger in roedel voelt staan dan mijn kind en daardoor misschien naar hem zal uitvallen.

Oppassen

Mijn man heeft aan zijn ouders gevraagd of de hond in de bench kan als we op visite komen, maar dat willen ze niet. We vragen ze daarom meestal om bij ons op bezoek te komen, zonder de hond. Dat doen ze dan wel, maar met tegenzin. Zelf willen mijn schoonouders heel graag oppassen op ons zoontje, maar alleen bij hen thuis met de hond daar dus bij. Voor mij is dat een no-go. Ik vertrouw het gewoon niet.

Mijn schoonouders hebben daar geen begrip voor en het staat nu steeds meer tussen ons in. Ik probeer het wel van hun kant te bekijken, zij zien hun hond als een soort kind en voelen zich door mij aangevallen en afgewezen. Maar toch kan ik me er niet overheen zetten.”

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.