Zo betrek je jouw kind bij Internationale Vrouwendag

07.03.2022 14:02
internationale_vrouwendag

8 maart is het Internationale Vrouwendag: de dag waarop we extra stilstaan bij bij de rechten van vrouwen. Een belangrijk thema, want zelfs in 2022 staat Nederland op de wereldwijde ranglijst voor gelijkheid tussen vrouwen en mannen nog op een droevige 31e plaats. Hoe je je kind hier (al spelenderwijs) bij kunt betrekken?

Vier tips.

 

Feministische filmmarathon

Mulan, Moana, Rapunzel, Tiana, Brave en Frozen: Disney-films gaan allang niet meer over prinsessen die gered moeten worden door hun prins. We zien een duidelijke verschuiving naar meer feministische personages en verhaallijnen en dat is alleen maar fijn. Dus kom maar op met die filmmarathon. 

 

Voorleesmiddag 

Oxfam Novib opent van 7 t/m 13 maart haar nieuwe pop-up de Equality Hub in Bibliotheek Neude in Utrecht. Deze pop-up staat volledig in het teken van genderongelijkheid. Op woensdag 9 maart is er speciaal voor kinderen een voorleesmiddag uit het boek ‘Mila’s Vonk’ met Lisa van Winsen. Meer informatie vind je hier.

 

Lees ook
Mama houdt van hard werken: ‘Ik ben er niet voor geboren om fulltime bij de kinderen te zijn’ >

 

Luister deze podcast 

Kind aanmelden voor zwemles, tienminutengesprek bijwonen, boodschappen doen, wasjes draaien, doktersafspraak plannen en de oppas regelen… Het is me het lijstje wel. Nog heel vaak komen deze zorgtaken nog op het bordje van de moeder terecht, maar hoe verdeel je ze binnen het gezin eerlijk met je partner? En hoe zorg je ervoor dat je kind deze nieuwe rolverdeling ook meekrijgt en de conservatieve rolverdeling niet als ‘standaard’ gaat zien? Kek Mama’s Eline Olde Kalter en Malu Pesulima praten er in deze podcast over met Ragna Heidweiller, trainer, coach en auteur van hét handboek voor een nieuwe rolverdeling: In voor- en tegenspoed (maar alleen als jij de afwas doet).

 

Lees voor over sterke vrouwen

Van Jane Austen en Cleopatra tot Michelle Obama en Serena Williams: Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes zet sprookjes in een geheel nieuw daglicht met honderd voorleesverhalen over inspirerende vrouwen, die op hun eigen rebelse manier de wereld hebben veranderd – als schrijfster, piraat of wiskundige. Een prachtig voorleesboek om te laten zien wat je kunt bereiken als vrouw. 

 

Meer Kek Mama? Volg ons op Facebook >