Beeld: Pixabay
Beeld: Pixabay

Reikhalzend keken we uit naar de lente, dus nu de zon eindelijk schijnt gaan we naar buiten ook. Lekker rennen door het bos of spelen op het gras. Toch heeft dat mooie weer één nadeel: de teek is terug van weggeweest. Om die reden start vandaag de Week van de Teek.

De Week van de Teek wordt jaarlijks in het vroege voorjaar georganiseerd door een omvangrijke groep landelijke samenwerkende organisaties. Op de website lees je van alles over de teek en krijg je tips hoe je een tekenbeet kunt voorkomen.

Controleer jezelf

Belangrijk is om jezelf en je kinderen goed te controleren op tekenbeten na een bezoek aan het bos of het park. Maar ook als je kinderen in de achtertuin hebben gespeeld, is het goed om even een snelle check te doen. Teken kunnen namelijk op je lijf komen via bomen, struiken, hoog gras of bladeren die op de grond liggen.

Ziekte van Lyme

Soms kan een teek de ziekte van Lyme met zich meedragen, maar dat is lang niet altijd het geval. Zo'n 3% van de mensen raakt na een beet besmet met de ziekte. Hoe je zo'n beet herkent? Als er na enkele dagen tot maanden een grote rode kring op de huid verschijnt, is het verstandig om naar de huisarts te gaan. Als je er op tijd bij bent, is zo'n beet vaak nog goed te bestrijden met antibiotica.

Beeld: Pixabay

Hoe verwijder je een teek?

Als je een teek ontdekt, moet je hem zo snel mogelijk verwijderen. De kans is dan klein dat je daadwerkelijk besmet raakt. Controleer daarna je lijf (of dat van je kind) op eventuele andere teken. Om een teek te verwijderen, kun je het beste een speciale tekentang kopen. Pak de teek zo dicht mogelijk op de huid vast en trek 'm voorzichtig naar buiten tot dat hij los komt. Let er op dat je het beestje niet kapot knijpt, want dan kan de teek zijn inhoud in je lichaam loslaten. Schrijf na het verwijderen op waar de teek zat en wanneer je 'm verwijderd hebt. Hou de plek in de maanden erna goed in de gaten. En vooral: ga bij twijfel altijd naar de huisarts.

Meer weten? Kijk op weekvandeteek.nl

BN'er-moeders op Instagram

Van grote liefdes tot cheesy Disney liedjes en kleurige outfits: deze bekende moeders waren er op Instagram maar druk mee. Wij hebben de leukste Instagramposts van BN'er-moeders van afgelopen week voor je op een rij gezet.

Grote liefde

 

Mijn liefde 💙 #liefde #brandonraylaurenz #babyboy #trotsmama #gelukkig

Een bericht gedeeld door Bobbi Eden (@bobbieden) op

 

Zo wil iedereen toch wakker worden?

 

Om van te smelten

 

Deze twee 🤩 @day_biba_noel

Een bericht gedeeld door MoniQue Noël (@moniquenoell) op

 

Dat gezicht

 

Prachtige foto

 

Voor wie nog twijfelt

 

Prima match

 

Ik heb vandaag mn outfit aangepast op het rode fruit🍓

Een bericht gedeeld door Miljuschka (@miljuschka) op

 

Welterusten

 

Slaap zacht! 💤

Een bericht gedeeld door Nicolette Kluijver (@nicolettekluijver_) op

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

moeder-sportouders-schreeuw-niet.

De dochter van Christine Burke vindt het lastig om contact te leggen, dus was het even spannend toen ze zei dat ze op basketbal wilde. Maar wat bleek: niet de kinderen uit haar team, maar de ouders langs de lijn waren het probleem.

Aan al deze 'overfanatieke' ouders schrijft Christine nu een brief.

 

Schreeuwen

'Ik was verbijsterd toen ik voor het eerst bij een wedstrijd was', vertelt ze. Ze schrok ervan hoe andere ouders de jonge kinderen op het veld kleineren. En toen Christine een andere moeder een opmerking hoorde maken over haar dochter, was ze helemaal van slag. 'Even serieus: zijn jullie vergeten dat jullie als kind ook beginners waren? En door jullie als veroordelende, schreeuwende ouders langs de lijn wordt het voor mijn dochter nóg moeilijker om te leren. Mijn mooie, verlegen, maar dappere dochter moet al die opmerkingen maar aanhoren.'

 

Lees ook
Waarom deze slapende moeder op het voetbalveld 'held' wordt genoemd >

 

'Laat het maar zien'

Christine is van mening dat al dat commentaar juist angst opwekt bij de kinderen. 'Jullie hebben geen idee hoe spannend het misschien voor die kinderen is geweest om het veld op te lopen. Het vereist veel lef om met zoveel publiek te spelen. En als je het zelf zo goed denkt te weten: laat het maar zien dan.'

 

Voetbalcontract

'Natuurlijk, deelnemen aan een team kost tijd, ook als ouders', gaat ze verder. 'Na uren rijden naar de training en kijken naar wedstrijden, wil je je kind zien winnen. En gebeurt dat niet? Dan is dat frustrerend, maar ik wil jullie één ding meegeven: het is geen professionele sport. Ze doen dit voor hun lol dus het is geen enorm 'ding'. En tot een scout de naam van jouw kind niet op een voetbalcontract van veertig miljoen heeft gezet, vraag ik je om je mond te houden als mijn kind niet speelt volgens jouw verwachtingen.'

Bron: Scary Mommy

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >