Beeld: Pixabay
Beeld: Pixabay

Reikhalzend keken we uit naar de lente, dus nu de zon eindelijk schijnt gaan we naar buiten ook. Lekker rennen door het bos of spelen op het gras. Toch heeft dat mooie weer één nadeel: de teek is terug van weggeweest. Om die reden start vandaag de Week van de Teek.

De Week van de Teek wordt jaarlijks in het vroege voorjaar georganiseerd door een omvangrijke groep landelijke samenwerkende organisaties. Op de website lees je van alles over de teek en krijg je tips hoe je een tekenbeet kunt voorkomen.

Controleer jezelf

Belangrijk is om jezelf en je kinderen goed te controleren op tekenbeten na een bezoek aan het bos of het park. Maar ook als je kinderen in de achtertuin hebben gespeeld, is het goed om even een snelle check te doen. Teken kunnen namelijk op je lijf komen via bomen, struiken, hoog gras of bladeren die op de grond liggen.

Ziekte van Lyme

Soms kan een teek de ziekte van Lyme met zich meedragen, maar dat is lang niet altijd het geval. Zo'n 3% van de mensen raakt na een beet besmet met de ziekte. Hoe je zo'n beet herkent? Als er na enkele dagen tot maanden een grote rode kring op de huid verschijnt, is het verstandig om naar de huisarts te gaan. Als je er op tijd bij bent, is zo'n beet vaak nog goed te bestrijden met antibiotica.

Beeld: Pixabay

Hoe verwijder je een teek?

Als je een teek ontdekt, moet je hem zo snel mogelijk verwijderen. De kans is dan klein dat je daadwerkelijk besmet raakt. Controleer daarna je lijf (of dat van je kind) op eventuele andere teken. Om een teek te verwijderen, kun je het beste een speciale tekentang kopen. Pak de teek zo dicht mogelijk op de huid vast en trek 'm voorzichtig naar buiten tot dat hij los komt. Let er op dat je het beestje niet kapot knijpt, want dan kan de teek zijn inhoud in je lichaam loslaten. Schrijf na het verwijderen op waar de teek zat en wanneer je 'm verwijderd hebt. Hou de plek in de maanden erna goed in de gaten. En vooral: ga bij twijfel altijd naar de huisarts.

Meer weten? Kijk op weekvandeteek.nl

BN'er-moeders op Instagram

Van dokter diagnoses tot de kinderboerderij en genieten van de zon: deze bekende moeders waren er op Instagram maar druk mee. Wij hebben de leukste Instagramposts van BN'er-moeders van afgelopen week voor je op een rij gezet.

Grote liefdes

 

Liefdes

Een bericht gedeeld door Airen Mylene (@airenmylene) op


Niet schudden schat

 

Haha #foodsharing 👻 Ik zei nog zo: niet schudden!!🤣

Een bericht gedeeld door Sophie de Buisonjé (@sophiedbuisonje) op


Kusjes

 

Ik vreet hem op! Vanmorgen lekker naar de kinderboerderij gegaan. 💛

Een bericht gedeeld door Bobbi Eden (@bobbieden) op


Genieten

 

Zon ❤️ ☀️

Een bericht gedeeld door Nicolette Kluijver (@nicolettekluijver_) op


Wat is de diagnose dokter?

 

Dokter wat is de diagnose? - Babyvet meneer, lot’s of babyvet!

Een bericht gedeeld door Maandg & Dondg 16:00 new video (@nienkeplas) opLees ook
Dit plaatsten BN'er-moeders deze week op Instagram >


 

Even tijd voor jezelf

 

Me time🙏🏼❤️

Een bericht gedeeld door Doutzen Kroes (@doutzen) op


Vrienden voor het leven

 

Heerlijk dagje buiten ☀️

Een bericht gedeeld door MoniQue Noël (@moniquenoell) op


Even afkoelen

 

De tuin Lente klaar maken💪🏻

Een bericht gedeeld door Marly Van der Velden (@marlyvd) op


#Throwback

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

video-actrice-jennifer-garner-haalt-tas-leeg

Dacht je dat jouw tas een puinhoop was? Dan moet je die van Jennifer Garner een zien. De actrice en moeder deelt de inhoud op Instagram en er komt van alles en nog wat voorbij.

Van pennen in alle kleuren en stickers tot zelfs een steen(?): ze heeft geen idee waar die troep vandaan komt. Of jawel - van haar kinderen natuurlijk. Logisch.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >