Haaruitval na je zwangerschap: hoe komt dat?

17.12.2020 11:52
luizen haar kam

Ben je tijdens de zwangerschap net gewend aan die volle haarbos, valt de boel na je bevalling ineens uit. Alsof er tijdens en na de zwangerschap nog niet genoeg met je lijf gebeurt…

Samen met Neofollics Hair Technology leggen we uit waar dit aan ligt.

 

Hormonen, hormonen, hormonen

Gelukkig hoef je je over haarverlies na de zwangerschap geen grote zorgen te maken: het is heel normaal. Tijdens de zwangerschap komt bijna 100 procent van jouw haar door hormonen in de groeifase terecht, waardoor je meer haar vasthoudt gedurende een langere periode én het haar minder snel uitvalt. Ook kan de tekstuur van het haar veranderen.

Na de zwangerschap herstelt de hormoonbalans langzaam en verandert er weer heel veel in je lijf – tijdens het ontzwangeren zal ook jouw haar weer terugkeren naar de staat van vóór de zwangerschap. Doordat jouw oestrogeen-level al een razende daalt, kan dit haarverlies erg snel gaan. Hierdoor heb je soms het gevoel dat je geen haar meer overhoudt.

 

Lees ook
Je haar verven tijdens je zwangerschap: kan dat kwaad? >

 

En nu?

Gelukkig groeien er ook weer nieuwe haren terug. Deze vallen vooral op bij de inhammen en bij de haargrens; die kleine piekharen groeien vanzelf. Dit proces kan je ook ondersteunen door producten te gebruiken die de hormoonbalans helpen te herstellen en het haar alle benodigde bouwstenen te geven om goed en gezond te groeien. Zo heb jij in no time jouw bos haar van voor de zwangerschap terug.

  • Probeer gezond te leven. Neem genoeg rust, beweeg lekker en ontspan af en toe even. Al deze dingen zijn van invloed op een snel herstel van je lijf na de zwangerschap. 
  • Vermijd stress. Dit zal niet altijd even makkelijk zijn door al die slapeloze nachten, maar stress is van invloed op je haar. Probeer dit dan ook zo veel mogelijk te vermijden en pak genoeg tijd voor jezelf.
  • Probeer nieuwe/andere haarverzorging uit. Omdat het haar veranderd is tijdens de zwangerschap (en omdat het haar nu wel een extra steuntje in de rug kan gebruiken met al die hormonale schommelingen) is het goed om erover na te denken wat je kunt doen om goed voor je haar te zorgen. De productlijn van Neofollics kan jou helpen om jouw haaruitval te beperken en geeft het haar alle benodigde bouwstenen om goed en gezond te kunnen groeien. Neofollics is het nr.1 anti-haarverlies merk van Nederland en de producten zijn verkrijgbaar via Neofollics.nl

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Kek Mama en ontvang twee keer per week een dosis humor, smeuïge verhalen en fijne tips in je inbox. En we verloten iedere maand geweldige prijzen onder de nieuwsbrief abonnees >