haar verven tijdens zwangerschap
Beeld: Shutterstock

Je bent zwanger en wil, zoals je misschien gewend bent, je haar verven. Maar is dat nu wel zo veilig? Kan haarverf kwaad voor je baby? Wij zochten het voor je uit.

Wanneer je je haar een kleurtje geeft, komen de verfstoffen via je bloedbaan bij je baby terecht. Dat gebeurt via het contact met je hoofdhuid of omdat je ze inademt.

Article continues after the ad

Of dit schadelijk is voor je kind, is niet helemaal duidelijk. De hoeveelheden zijn in principe zo laag, dat de kans erg klein is. Toch kun je beter het zekere voor het onzekere nemen en producten gebruiken die veilig te gebruiken zijn tijdens je zwangerschap.
 

Lees ook:
Zo verandert jouw huid tijdens je zwangerschap >

 

Hoe dan wel verven?

Het beste kun je kiezen voor een natuurlijke haarverf. Die bevat geen peroxide, ammoniak of het kankerverwekkende PPD (phenylenediamine) of henna. Op die manier bescherm je niet alleen je baby, het is ook nog eens beter voor jouw hoofdhuid – zeker tijdens de zwangerschap. In die negen maanden is je huid namelijk een stuk gevoeliger en bovendien verandert je haarstructuur.

Als je je haar niet bij de kapper laat verven maar zelf aan de slag gaat, ga dan goed na welke stoffen in het product zitten dat je koopt. Zorg er ook voor dat je handschoenen draagt, dat de ruimte goed geventileerd wordt en dat je je de verf snel weer uit je haar spoelt.


Bron: Verloskundigenpraktijk Gorinchem & 24Baby

 

Nog meer tips tijdens je zwangerschap? 
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >